Quantcast

Velká Británie: Kanál Bravo po 25 letech končí

| redakce | tiskobrázek k článku: Velká Británie: Kanál Bravo po 25 letech končí

Bravo, jeden z nejstarších zábavních kanálů ve Velké Británii, který odstartoval již v roce 1985, ukončí vysílání. Pay-tv operátor BSkyB, který před několika měsíci koupil konkurenta televizní skupinu Virgin Media Television (nyní pod názvem Living TV Group), produkující kanály Bravo a Living, oznámila, že ukončí i provoz stanice Channel One (dříve Virgin 1).

Ukončení provozu kanálů se dotkne 50 zaměstnanců. Někteří z nich najdou uplatnění na jiných pozicích v rámci aktivit společnosti BSkyB.

Sky se rozhodla uzavřít kanál Bravo, protože se zaměřuje na podobnou cílovou skupinu jako jiný kanál z portfolia - Sky1. Channel One přinášel podobný obsah jako televize Sky3, která vysílá volně na Freeview (DVB-T).

Kanál Bravo odstartoval v roce 1985 jako kabelový kanál pod hlavičkou United Artist Programming. V roce 1993 stanice vstoupila do analogové satelitní pay-tv nabídky Sky Multichannels.

Channel One začal jako zábavní kanál FTN (Flextech Television Network) v lednu 2003. Stanice změnila v říjnu 2007 název na Virgin 1. Po převzetí Virgin Media Television společností Sky byla stanice přejmenována z Virgin 1 na Channel One.

Sky bude restrukturalizovat Living TV Group a zaměří se na populární kanál pro ženy Living a televizi Challenge TV, která je věnovaná kvizům a gameshow formátům.

zdroj: mportal.com.hr





Reklama




Vybrané články