Quantcast

Abonenty Skylink zřejmě čeká přeladění Eurosportu SD

| Martin Vyleťal | tisk

Lucemburská společnost M7 Group SA zapojila začátkem tohoto týdne nové virtuální pozice u některých svých programů. Na konci názvu virtuálních předvoleb jsou písmena CZ, což značí, že pozice je/bude určena pro český a slovenský trh.

Na satelitu Astra 19,2°E byla mimo jiné uvedena do provozu virtuální pozice pro sportovní kanál Eurosport. Nová pozice je pojmenována "Eurosport CZ" (freq. 12,344 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK) a je kryptována pro karty CS Link (CAID 0D0F) a všechny typy karet Skylink (CAID 0D03, 0D70, 0D96 a 0624). S kartami obou operátorů je možné virtuální pozici stanice Eurosport bez větších problémů dekódovat.

Jaké plány má s touto předvolbou Skylink? "O zřízení virtuální pozice jsme M7 Group žádali před více než rokem. Jsem rád, že akvizice CS Linku této věci pomohla," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, spoluprovozovatel služby Skylink. "O tom, že se konečně podařilo Eurosport CZ zprovoznit, se dovídám z médií. Předpokládám, že dostanu i oficiální informaci," uvedl šéf TradeTecu.

"Naše systémy podmíněného přístupu budou připojeny k původní pozici, dokud se nepodaří přechod důkladně zkomunikovat," vysvětluje další plány šéf platformy Jaromír Glisník. "Prozatím se pro naše zákazníky nic nemění," dodává.

Virtuální pozice Eurosport CZ umožní vysílat EPG v českém jazyce ale také vyřeší některé problémy s dekódováním způsobené velkým množstvím systémů podmíněného přístupu.





Reklama




Vybrané články