Quantcast

Satellite BG chce nabízet jen HD programy, brzy i 3D

| redakce | tisk

Provozovatel bulharské satelitní placené televize Satellite BG, který využívá transpondérovou kapacitu na satelitu Astra 3B, na pozici 23,5 st. východně, plánuje do budoucna poskytovat jen kanály v HD rozlišení.

Začátkem letošního roku se na satelitu Astra 3B (23,5°E) objevila nová placená televize - Satellite BG z Bulharska. Dnes má v provozu tři transpondéry v normě DVB-S2 s modulací 8PSK. Provozovatel má dnes kolem 4 tisíc abonentů, většinu z nich v systému Conax, druhý systém CryptoWorks hodlá brzy odpojit.

V newsletteru ASTRY byl zveřejněn krátký rozhovor se Stefanem Bonevem, CEO společnosti Satellite BG, který v rozhovoru řekl, že "Satellite BG je ambiciózní projekt první skutečné HD platformy v Bulharsku. Ústřední myšlenkou projektu tedy je, mít pouze HD předplatitele. Což je ohromná výzva, protože to pro Satellite BG znamená vytvořit zcela nový trh".

Proč by si zákazníci měli vybrat platformu Satellite BG? "Naše nabídka přináší zcela nový, liberálnější vztah se zákazníky. Žádné závazky ani nutnost platit za období, kdy nechtějí našich služeb využít. Máme jeden balíček - jednoduchý a jasný. Cena je také jasná, bez jakýchkoliv překvapení psaných drobounkým písmem. A samozřejmě zákazníka přitahuje náš exkluzivní obsah v HD, a blízké budoucnosti i ve 3D."

A další plány Satellite BG? "Naší strategií je mít v nabídce pouze HD kanály, takže všechny SD kanály ze současné nabídky nahradíme HD verzí ihned poté, co bude spuštěna," uvedl Stefan Bonev, CEO Satellite BG.

Satellite BG spolupracuje s domácí platformou Skylink při výměně HD i SD programů.

zdroj: využito info od ASTRY





Reklama




Vybrané články