Quantcast

Vyjádření společnosti ALLCOM

| redakce | tisk

Do redakce serveru parabola.cz přišel dopis od společnosti ALLCOM, zastupovaná advokátní kanceláří Dr. Šárka Foltýnová spol., která reaguje na nedávnou informaci zveřejněnou na stránkách parabola.cz.

Server parabola.cz se rozhodl část dopisu zveřejnit bez jakýchkoliv úprav, oprav chyb a jakýchkoliv komentářů. Názor si může udělat každý sám. Níže následuje zmíněné prohlášení uvedené společnosti.

Dne 2.11.2011 jste na stránkách Vašeho portálu uveřejnil článek s názvem "freeSAT: 8 přijímačů vhodných pro nové Irdeto ICE karty". V uvedeném článku uvádíte, že z devíti nejprodávanějších set top boxů prošlo testy lucemburské mediální skupiny UPC DTH celkem 8 přijímačů, které podrobně specifikujete a doplňujete Vaším výslovným vyjádřením, že tyto přístroje lze doporučit pro sledování freeSatu. Hned v následujícím odstavci článku poté uvádíte, že "Testem kompatibility neprošel přijímač Homecast HS 3200 CI IR".

Námi zastupovaná společnost ALLCOM spol. s r.o. je výhradním distributorem výrobků značky Homecast pro Českou republiku a jakožto taková se obsahem výše citovaného článku cítí poškozena. Satelitní přijímač Homecast HS 3200 CI IR je s Irdeto ICE kartou plně kompatibilní, dokladem čehož je především absence jakýchkoliv stížností zákazníků, kteří si uvedeným výrobek u našeho klienta zakoupili. O nepravdivosti zveřejněné informace o nedostatečné kompatibilitě set top boxu Homecast HS 3200 CI IR svědčí i skutečnost, že údajným testem prošel přijímač Mascom MC2600HD IRCI, který je přitom tzv. OEM produktem společnosti Homecast, tedy hardwarově i softwarově identickým zařízením stejného výrobce prodávaným na trhu pod jinou značkou. Z tohoto důvodu není možné, aby dva přístroje, lišící se pouze obchodním označením prošly testy s naprosto odlišnými výsledky.

Pokud se Váš článek odvolává na výsledky testů, které měla údajně provádět mediální skupina UPC DTH, upozorňujeme, že náš klient o žádných takových testech nebyl informován, nezúčastnil se jich a neměl ani možnost se s jejich výsledky jakkoli seznámit či se k nim vyjádřit. Nepochybně se nejedná o testy, jež by bylo možné považovat za nezávislé, neboť byly prováděny subjektem přímo konkurujícím našemu klientovi na trhu prodeje satelitní techniky. O skutečném průběhu testů a jejich pravém účelu má náš klient oprávněné pochybnosti. Jestliže jsou však jejich výsledky, a to včetně zjevně nepravdivé informace o nedostatečné povaze přístroje Homecast, prostřednictvím Vašeho portálu uveřejňovány, nezbývá našemu klientovi, než aby se proti takovému nekalému jednání bránil.

S ohledem na výše uvedené uzavíráme, že informace, které jste na Vašem portálu v článku ze dne 2.11.2011 uveřejnil a které se týkají údajné nekompatibility výrobku Homecast HS 3200 CI IR s Irdeto ICE kartou, evidentně nepravdivé a pro koncové zákazníky tudíž klamavé.





Reklama




Vybrané články