Quantcast

Digi Sport chce vysílat i českou ligu

| redakce | tisk

Provozovatel sportovního kanálu Digi Sport usiluje o vysílací práva na českou fotbalovou ligu. V současnosti již drží exkluzivní vysílací práva na anglickou fotbalovou Premier League.

"Chceme do našeho vysílání získat i zápasy české fotbalové ligy," prozradil webu aktuálně.cz Jaroslav Šišolák, šéfredaktor Digi Sportu.

"Budeme v tomto ohledu jednat distributorem práv, kterým je společnost KPS Media. Vycházíme z toho, že právo přednostní volby zápasů z jednotlivého kola by asi měla nadále Česká televize, ten třetí, čtvrtý či pátý zápas bychom ale rádi vysílali my," dodává. Pokud se plány podaří naplnit, mohla by se Gambrinus liga objevit na Digi Sportu již od příští sezóny.

Digi Sport je poskytován v Česku a na Slovensku pouze v nabídce satelitní služby Digi TV. Znamená to, že v u ostatních satelitních, kabelových a IPTV operátorů tento program nenajdou.

Digi Sport má vysílací práva na Premier League a Serie A minimálně do léta 2013. Na další tři sezóny má opční právo. "Záleží samozřejmě na rumunské centrále, jaká práva na další období získá a pro které regiony," říká webu aktuálně.cz Šišolák.

Kanál Digi Sport vysílá i tenis, box, švédskou hokejovou ligu či americkou Major League Soccer.

zdroj: aktuálně.cz





Reklama




Vybrané články