Quantcast

Piráti přerušili vysílání české verze Eurosportu

| redakce | tiskobrázek k článku: Piráti přerušili vysílání české verze Eurosportu

Krátce před polednem v úterý 16. října se přestala z centrálního stanoviště Eurosportu v Paříži vysílat skupina jazykových verzí, mezi kterými byla i ta česká. Diváci v České republice a na Slovensku tak nemohli sledovat pořady na ani na jednom ze dvou sportovních kanálů Eurosportu, důvodem byl nelegální zásah do vysílání ze strany dosud neznámých pachatelů.

Incident byl způsoben neautorizovaným zásahem do vysílání na družici HotBird, kam směřuje signál z centrálního stanoviště Eurosportu v Paříži, odkud je dále distribuován jednotlivým operátorům. Pachatel tohoto jednání začal v různě dlouhých intervalech vysílat na HotBird nespecifikovaný obsah pod stejnou frekvencí, jakou běžně používá Eurosport. Ve spolupráci se společností Eutelsat začali technici v centrálním stanovišti Eurosportu v Paříži sledovat zdroj nelegálního vysílání, do pozdních nočních hodin byl problém vyřešen.

Česká verze Eurosportu se omlouvá všem divákům za toto nepříjemné narušení vysílání, které bylo způsobené narušením trasy směrem k družici HotBird.

Majitelé účtu Eurosport Player však mohli navzdory tomuto incidentu vysílání české verze Eurosportu sledovat dál, neboť česká redakce po celou dobu výpadků pracovala ve standardním režimu, a tak díky použití jiného distribučního způsobu nebylo vysílání na této službě nijak postiženo.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články