Quantcast

Hokejová vzpomínka na Karla Rachůnka na FANDOVI a VOYO.cz

| redakce | tisk

V pátek 9. listopadu se na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně uskuteční exhibiční zápas mezi HC PSG Zlín a Lokomotivem Jaroslavl k uctění památky tragicky zesnulého Karla Rachůnka. Přímý přenos z benefičního utkání přinese FANDA a VOYO.cz od 17:15.

Zlínský hokejový klub pomohl z Karla Rachůnka vychovat hokejistu světové extratřídy. V Lokomotivu pak zažil své největší úspěchy na klubové úrovni - odehrál v něm 151 zápasů, ve kterých nasbíral 102 bodů, reprezentoval ho na Utkání hvězd a v sezoně 2010/11 se stal nejproduktivnějším obráncem celé KHL.

O lístky na zápas, jehož uskutečnění vzešlo z iniciativy Karla Rachůnka st., byl enormní zájem mezi fanoušky z celé České republiky. Dorazí na něj i několik desítek hokejistů, kteří se s ním setkali v české extralize, v NHL, KHL i reprezentaci. Ještě před zahájení utkání budou všichni přítomní svědky slavnostního vyvěšení dresu Karla Rachůnka. V sestavě zlínského celku se objeví i Ivan a Tomáš Rachůnkové, jinak hráči Sparty Praha.

Domácí tým nastoupí do utkání ve speciálních dresech. Budou připomínat ty, ve kterých Zlín hrál v době Rachůnkova působení v letech 1997-99. Jeho portrét i srdce s iniciály K. R. budou na přední straně dresů. Ty půjdou po zápase do dražby. Výtěžek z jejich prodeje i z prodeje vstupenek věnuje Rachůnkova rodina a město Zlín na dobročinné účely.
Hráči Jaroslavle jsou v Čechách už od pondělí a stráví ve Zlíně téměř celou reprezentační přestávku. Po letecké havárii vynechal Lokomotiv celou minulou sezonu v KHL, ale pro tu letošní poskládal nový, velmi silný tým. Ten z prvních 23 zápasů vyhrál osmnáctkrát a momentálně je na druhé příčce Západní konference.

Benefiční utkání startuje v 17:15 a v přímém přenosu ho nabídne FANDA a VOYO.cz.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články