Quantcast

Trikolor TV Sibir se chystá na satelit DirecTV-1R

| redakce | tisk

Během prosince 2012 začne ruská satelitní platforma Trikolor TV Sibir šířit své programy z amerického satelitu DirecTV-1R, který se v současné době přesouvá na novou pozici 56°E. Umístění DirecTV-1R na 56°E je součástí dohody provozovatele platformy Trikolor TV, americké společnosti Interlsat a ruského protějšku RSCC.

Trikolor TV Sibir je v současné době šířen ze satelitu Bonum-1, který se nachází na pozici 56°E. Tato družice je na konci své očekávané životnosti a vynesení družice Express AT-1 je naplánováno až na konec roku 2013. Pro zajištění kontinuity služeb se společnosti rozhodly o využití družice Direc TV-1R na pozici 56°E.

Platforma Trikolor TV Sibir bude souběžně využívat kapacity na Bonum 1 a DirecTV-1R. Paralelní provoz bude probíhat do vynesení nového kosmického aparátu Express AT-1, který je určen pro oblast Sibiře a části Dálného východu. Dočasné využívání DirecTV-1R bude znamenat změnu konfigurace na straně diváků - programy se budou vysílat na jiných parametrech. Pro sledování programů bude nutné použít automatické či ruční vyhledávání.

zdroj: sat24.ru, telesat-news.net





Reklama




Vybrané články