Quantcast

ČT sport nabídne živě MS v biatlonu, poprvé pořádané v Česku

| redakce | tisk

Během víkendu 9. - 10. února 2013 nabídne ČT sport svým divákům hned čtyři prestižní sportovní akce. Kromě prvního MS v biatlonu pořádaném na českém území se diváci mohou těšit i na první kolo Fed Cupu, které tentokrát výjimečně odvysílá ČT2, MS v alpském lyžování a Oddset Hockey Games.

Největší sportovní událostí jak pro diváky, tak pro Českou televizi, bude Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Česká televize bude z místa šampionátu vyrábět a distribuovat televizní signál do více než dvaceti zemí, přímo na místě bude spolupracovat se zahraničními televizemi z Německa, Švédska, Finska, Norska, Rakouska a Ruska.

Abychom mohli divákům zprostředkovat co největší počet přímých přenosů z těchto sportovních akcí a přenosy nemuseli zbytečně přerušovat, přesunuli jsme celé sobotní a část nedělního vysílání Fed Cupu výjimečně na program ČT2. Zbylé tři akce mohou naši diváci sledovat celé na programu ČT sport, převážně v přímých přenosech. Na programu ČT sport budeme živě přenášet i nedělní závěrečnou tenisovou čtyřhru,“ říká ředitel sportovního kanálu ČT Jiří Ponikelský.

Zajištění vysílání z MS v biatlonu bude vyžadovat mimořádné personální i technické nasazení. Na organizaci a technickém zajištění se bude podílet více než 200 pracovníků. ČT bude mít na místě 5 velkých HD přenosových vozů, 43 kamer, 4 bezdrátové kamery (s jednou se bude kameraman ČT pohybovat na skútru) a kolejovou kameru v atraktivní části tratě nazývané Omega o délce zhruba 250 m. Technologickou raritou je zejména 2D systém Camcat - jedná se o lanovku, která je 392 m dlouhá, pohybuje se v maximální výšce 33 metrů nad zemí a kameře dává možnost pohybu ve svislé i horizontální ose.

ČT sport odvysílá všechny závody z MS v přímém přenosu v HD kvalitě. Každý živý přenos zahájí zhruba 30minutový medailonek, ve kterém Česká televize nabídne rozhovory s reprezentanty, informace ze zákulisí reprezentace ČR, střípky z MS. Během celého šampionátu nabídne ČT sport každý večer po půl desáté 15minutové ohlédnutí za nejdůležitějšími událostmi dne.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články