Quantcast

Novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací je Michal Čupa

| redakce | tisk

Michal Čupa do funkce generálního ředitele Českých Radiokomunikací, předního poskytovatele služeb šíření zemského televizního i rozhlasového vysílání a telekomunikačních a ICT služeb, nastoupí 3. dubna 2013. Do funkce zástupce generálního ředitele byl zároveň jmenován Martin Gebauer, který zůstává finančním ředitelem společnosti.

Michal Čupa má rozsáhlé mezinárodní zkušenosti s řízením firem z oblasti telekomunikačního a IT byznysu. Během své úspěšné profesní kariéry pracoval ve vrcholových pozicích ve společnostech Český Telekom, TDC TeleDanmark, Golden Telekom, Microsoft, Azereltekom nebo ve společnosti Nokia Siemens Networks v Rusku. K Českým Radiokumunikacim přichází z pozice Prezidenta společnosti IBS DataFort. Michal Čupa vystudoval ČVUT v Praze. Absolvoval také studia MBT na Technické Univerzitě Delft v Nizozemi, MBA na Univerzitě v Chicagu a ruský jazyk na univerzitě MADI v Ruské federaci.

Hlavním úkolem nového generálního ředitele bude naplnit naše ambiciózní cíle v rozvoji nových vysílacích služeb, využít obchodních příležitostí na trhu infrastrukturních a ICT služeb a pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako silné firmy. Věříme, že Michal Čupa je z tohoto pohledu ideální volbou,“ říká Jiří Zrůst, předseda představenstva Českých Radiokomunikací.

České Radiokomunikace vnímám jako další významnou výzvu své profesní kariéry. Jedná se o zdravou a stabilní firmou, která v posledních letech úspěšně prošla hlubokými změnami a dokázala si udržet své výsadní postavení jak v oblasti vysílání, tak jako přední dodavatel Telco a ICT řešení. V tomto úspěšném tažení chci dále pokračovat,“ doplňuje Michal Čupa.

Martin Gebauer, který řídil České Radiokomunikace během výběru nového generálního ředitele, byl jmenován zástupcem generálního ředitele. Zároveň si ponechá kompetence finančního ředitele. „Martin Gebauer prokázal ve funkci výkonného generálního ředitele své skvělé manažerské schopnosti a úspěšně realizoval řadu strategických a důležitých kroků, které přispěly k naplňování našich obchodních cílů. Jsem přesvědčen, že společně s Michalem Čupou budou tvořit dobře fungující tým,“ říká Jiří Zrůst, předseda představenstva Českých Radiokomunikací.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články