Quantcast

Italia1, Canale5 a další TV Mediaset mění TP

| redakce | tisk

Italská komerční vysílací skupina Mediaset brzy ukončí distribuci svých programů na starém kmitočtu na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E). Vysílání všech programů si může divák již nyní naladit na nových parametrech.

Kanály Italia1, Rete4, Canale5, La5, Iris, Boing, TGCom24, Mediaset Extra, Mediaset Italia DUE a Rádio Mater brzy skončí na kmitočtu 11,919 GHz a budou pokračovat na novém kmitočtu 11,373 GHz, pol. H, kde vysílají všechny uvedené programy již nyní.

Z uvedených stanic vysílá kompletní program FTA zpravodajská televize TgCom24 a rozhlasová Radio Mater. Italia 1, Rete 4 a Canale 5 vysílají velkou část obsahu FTA. Některé pořady jsou z důvodu omezení vysílacích práv zakódovány systémem Nagra Media Access (Nagravision) a dostupné jen s kartami TivúSat. Ostatní stanice jsou kompletně zakódované a lze je příjímat se stejnými přístupovými kartami.

původní technické parametry:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 11,919 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK

Vedle změny kmitočtu a polarizace se mění i symbol rate (SR) a FEC. Tím dochází k navýšení kapacity multiplexu o cca 7,5 Mbit/s. Tato kapacita může být využita buď pro rozšíření nabídky o další stanici nebo zlepšení kvality stávajících programů.

nové technické parametry:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 11,373 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články