Quantcast

1 miliarda digitálních domácností v roce 2014

| redakce | tisk

Počet digitálních domácností bude po celém světě stále růst. Do konce roku 2014 jich bude více než 1 miliarda. To představuje významný nárůst od konce roku 2012, kdy digitální kabelovou, satelitní, IPTV a terestrickou televizi využívalo 755 milionu domácností.

Vyplývá to z nejnovější předpovědi Strategy Analytics.

Digitální kabelová televize zůstane dominantní platformou, protože kabeloví operátoři po celém světě budou pokračovat v migraci na digitální vysílání. Digitální satelitní TV a to placená a bezplatná bude rovněž vykazovat významný růst v několika regionech, celkový počet abonentů se mezi lety 2012 a 2018 zvýší o 64 procent.

"I když mnohé země dokončily přechody na digitální vysílání, je zde stále velký prostor pro růst digitální televize v celosvětovém měřítku," říká Jason Backwell, ředitel Service Provider Strategies (SPS) ve Strategy Analytics. "Možná překvapivě jeden z největších růstů v příštích několika letech bude v pozemním vysílání. Většina zemí přejde na digitální vysílání do roku 2018 a placená digitální terestrická nabídka a také terestrické FTA programy budou těžit z tohoto přechodu."

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články