Quantcast

TV LUX opustí satelit Thor 6

| redakce | tisk

K 15.10.2013 bude ukončeno šíření slovenského programu TV LUX na satelitu Thor 6 (0,8°W). Volné vysílání bude nadále dostupné na satelitu Astra 3B, kde je TV LUX šířena od května 2012.

Odchod zo satelitu Thor podporila najmä negatívne sa vyvíjajúca situácia so spoločnosťou, ktorá zabezpečovala vysielanie v platforme DIGI TV, z ktorej bola TV LUX bez predchádzajúceho upozornenia začiatkom tohto roka vyradená,“ vysvětlil důvody rozhodnutí ředitel TV LUX Ján Buc a dodal: "Druhým dôvodom je skutočnosť, že už viac ako rok je možné sledovať TV LUX na satelite ASTRA 3B, a každý, kto má satelitný prijímač, nás môže sledovať kdekoľvek na území celého Slovenska".

nové technické parametry - TV LUX:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S/QPSK
video PID: 518
audio PID: 708

S ukončení distribuce TV LUX na satelitu Thor 6 přijdou o vysílání i zákazníci satelitní služby freeSAT a ostatní diváci, kteří přijímají FTA programy z pozice 0,8 st. západně.

TV LUX je slovenská katolická televize, která spustila vysílání prostřednictvím satelitu a kabelových sítí v roce 2008. Od května 2013 je šířena také v DVB-T platformě Plustelka a také přes lokální DVB-T vysílače v Banske Bystrici, Topoľčanech, Prešově, Popradě a Pezinku.

zdroj: TK KBS





Reklama




Vybrané články