Quantcast

Novým generálním ředitelem UPC Česká republika se stane Frans-Willem de Kloet

| redakce | tisk

Frans-Willem de Kloet, dosavadní ředitel Business Services v Liberty Global bude s účinností od 1. ledna 2014 jmenován generálním ředitelem UPC Česká republika a bude tak odpovědný za vedení a provoz největšího kabelového operátora v ČR. Na této pozici nahradí Václava Bartoně, který se rozhodl ukončit svou profesní kariéru a věnovat se své rodině a zálibám.

Na dosavadní pozici ředitele Business Services byl Frans-Willem de Kloet odpovědný za celý segment B2B (Business-to-Business) skupiny Liberty Global v Evropě. Tento segment poskytuje podnikatelům ve dvanácti evropských zemích moderní hlasové, datové a internetové služby, hosting a velkoobchodní služby. Frans-Willem má 20letou zkušenost z mezinárodního IT a telekomunikačního sektoru. Před svým nástupem do Liberty Global pracoval pro Hewlett Packard, kde byl odpovědný za oblast telekomunikací, médií, sekci zábavního průmyslu a finanční služby pro holandský trh. Jeho pracovní kariéra začala v KPN a v letech 1995 až 2008 byl oblastním ředitelem sekce Global Accounts v MCI/Verizon.

Novým generálním ředitelem UPC Česká republika se stane Frans-Willem de Kloet
▲ Novým generálním ředitelem UPC Česká republika se stane Frans-Willem de Kloet

Václav Bartoň nastoupil na pozici generálního ředitel UPC Česká republika v roce 2002 a zastával několik pozic v rámci skupiny UIH. „Jsem hrdý na tým, který se mi podařilo za ta léta v České republice vytvořit a jsem rád, že ho zanechávám tak erudovanému manažerovi, jakým Frans-Willem bezesporu je. Přeji mu hodně úspěchů,“ říká ke změně odcházející generální ředitel Václav Bartoň.

V prvé řadě bych chtěl poděkovat Václavovi za jeho úspěšné vedení naší pobočky v České republice a upevnění jejího postavení na tamějším trhu. Plně respektuji jeho rozhodnutí ukončit svou více než 20letou kariéru v sektoru a dlouholetou obětavou práci pro naši skupinu. Přeji mu vše nejlepší,“ říká výkonný viceprezident European Broadband Operations Liberty Global Diederik Karsten. „S Frans-Willemem de Kloet získáváme velmi zkušeného nástupce znalého prostředí Liberty Global. Jeho zkušenosti pomohou UPC Česká republika mimo jiné dále rozvinout B2B segment, který se stal v roce 2011 po akvizici společnosti Sloan Park její důležitou součástí. UPC Česká republika provozuje rozsáhlou optickou síť, která propojila dříve oddělené regionální sítě a vytvořila národní síť pokrývající 90 % země s propojením do sousedních zemí a několika moderními datovými centry. Jsem přesvědčen, že Frans-Willem naváže na dosavadní růst a dovede českou pobočku do další fáze s využitím nových příležitostí a s výhodou zázemí Liberty Global,“ dodává Diederik Karsten.

UPC Česká republika je největším českým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global.

zdroj: UPC ČR





Reklama




Vybrané články