Quantcast

M7 Group nemá zájem o Towercom

| redakce | tisk

Majitelé lucemburské mediální skupiny M7 Group nemají zájem koupit společnost Towercom, poskytovatele pozemního televizního a rozhlasového vysílání a satelitních služeb.

"Naše společnost nemá zájem o koupi Towercomu," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group.

Podle dřívějších zpráv se o Towercom zajímají tři společnosti Alinda Capital Partners (v USA se zabývá investicemi do infrastruktury pro podniky a vlády), České Radiokomunikace a Infracapital patriaca (specializuje se na investice do společností spojených s infrastrukturou).

Společnost Towercom poskytuje M7 Group a platformám Skylink, CS Link , Canal Digitaal a TV Vlaanderen některé satelitní služby a programy. Jak případná změna majitele Towercomu ovlivní M7 Group?

"Změna vlastníka Towercomu by se neměla na naší spolupráci nijak odrazit," říká portálu parabola.cz Jaromír Glisník. "Nenapadá mě nic, co by mohla ovlivnit," dodal.

M7 Group před několika měsíci koupila maďarskou platformu Hello HD a nedávno také distribuční službu KabelKiosk (obě na satelitu Eutelsat 9A, 9°E).

Towercom dříve vlastnil Skylink. V roce 2011 jej prodal M77 Group (dnes M7 Group).





Reklama




Vybrané články