Quantcast

Raduga TV bez Discovery Channel a Animal Planet

| redakce | tiskobrázek k článku: Raduga TV bez Discovery Channel a Animal Planet

V ruské DTH platformě Raduga TV (ABS 2, 75°E) došlo k další programové změně. Z nabídky byly vyřazeny dokumentární programy Discovery Channel a Animal Planet. V posledních několika dnech opustilo platformu Raduga TV celkem 10 tématických programů.

Odchod stanic Discovery Channel a Animal Planet souvisí zejména s rozhodnutím majitelů těchto kanálů, kteří přesunuli svoji distribuční trasu stanic na východ - na pozici 85°E k provozovateli satelitních služeb Kontinent TV a Telekarta od společnosti Orion Express. Na této pozici se také nacházejí i další programy skupiny Discovery - tedy Discovery World, Discovery Science a TLC.

Společnost Discovery Com Inc. je hlavním akcionářem kanálů Eurosport. Může proto dojít k přesunu distribuční linky i u těchto programů.

Abonenti Raduga TV nedávno ztratili přístup k tématickým programům ruského veřejnoprávního vysílatele VGTRK (RTR) - Russkij roman, Sport 1, Bojcovskij klub a řadě dalších. V současnosti probíhají jednání s operátorem STV o připojení systémů podmíněného přístupu platformy Raduga TV k distribučním signálům.

Finanční kompenzace pro klienty Raduga TV, kteří ztratili řadu stanic, se zřejmě nechystá.

zdroj: obob.tv





Reklama




Vybrané články