Quantcast

1/3 amerických domácností bude mít 4K televizor

| redakce | tisk

V roce 2019 bude mít televizor s podporou Ultra HD / 4K rozlišení 34 procent domácností v USA. Vyplývá to z nejnovějšího reportu IHS TV Sets Intelligence Service.

Analýza rovněž uvádí, že penetrace 4K televizních přijímačů v zemích Evropské unie (EU) dosáhne ve stejném roce 25 procent. Prodej 4K televizorů podpoří rostoucí dostupnost UHD obsahu na internetu a u poskytovatelů pay-tv. V Evropě bude největší penetrace 4K zobrazovačů ve Švýcarsku (32%) a ve Velké Británii (31%).

V Japonsku budou 4K TV v roce 2019 jen ve 14ti procentech domácnostech. Důvodem jsou relativně nové televizory v japonských domácnostech. Poptávka po nových televizorech se v Japonsku zvýšila na více než dvojnásobek běžné úrovně v letech 2009 až 2011, kdy japonská vláda spustila dotační program pro energeticky úsporné spotřebiče a kdy zároveň proběhlo ukončení analogového vysílání.

1/3 amerických domácností bude mít 4K televizor
▲ 1/3 amerických domácností bude mít 4K televizor

Graf: Penetrace 4K televizorů v některých zemích světa

Na rozdíl od Japonska se očekává, že 4K televizory si oblíbí domácnosti v Číně, kde má penetrace 4K TV v roce 2019 dosáhnout 24 procent.

V dalších rozvíjejících se zemích, ve kterých má mnoho domácností menší LCD nebo CRT televizor, bude penetrace 4K TV nižší - 11% v Rusku, 8% v Brazílii a 2% v Indii.





Reklama




Vybrané články