Quantcast

JOJ prodloužila smlouvu na kapacitu v DVB-T u Towercomu

| redakce | tisk

Slovenská komerční televizní skupina JOJ podepsala se společností Towercom, poskytovatelem služeb digitálního terestrického a satelitního vysílání na Slovensku, kontrakt o prodloužení využívání vysílací kapacity v rámci DVB-T.

JOJ Group si touto smlouva zajistila terestrické šíření svých programů minimálně do roku 2021.

Vysílatel MAC TV s.r.o. si díky této smlouvě zajistil DVB-T šíření programů JOJ, PLUS, WAU, Senzi TV a JOJ Cinema. Po veřejnoprávní RTVS je druhým vysílatelem, který si zabezpečil distribuci svých programů v rámci volně dostupné pozemní platformy i po roce 2020.

Podle Towercomu až 1/3 slovenských domácností přijímá digitální pozemní vysílání a sleduje nabídku služby Voľná telka. Towercom chce DVB-T platformu dále rozvíjet. DVB-T je jedinou televizní platformou s nabídkou slovenských celoplošných televizí bez měsíčních poplatků.

"Jedným z našich zámerov v roku 2016 je práve rozširovanie dostupnosti Voľnej telky. Plánu-jeme zvýšenie pokrytia prvého multiplexu na podobnú úroveň akú už dosiahol druhý multi-plex. Zároveň sa pripravujeme aj na rozvoj siete v štandarde DVB-T2 a rozšírenie vysielania vo vysokom rozlíšení," uvedl Roman Fischer, generální ředitel společnosti Towercom.

Towercom připravuje šíření zajímavých aplikací ve standardu HbbTV, přístup k archívu, resp. jinému zajímavému obsahu a k dalším interaktivním službám.





Reklama




Vybrané články