Quantcast

Zach může ovládnout televizní skupinu Prima

| redakce | tisk

Televizní skupina Prima může změnit majitele. Antimonopolní úřad ÚOHS (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže) povolil převzetí podílu od švédské MTG (Modern Times Group) společností Denemo Media.

"Při posuzování dopadů spojení se Úřad zabýval oblastí televizního vysílání a výroby televizních pořadů a oblastí prodeje inzertního prostoru v různých médiích, jako je televize, internet nebo rozhlas. Po přezkoumání uvedených oblastí Úřad konstatoval, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," uvedl ÚOHS.

Denemo Media je česká joint venture mezi Denemo Invest (75%) a GES MEDIA ASSET (25% podíl). Denemo Invest je dceřinou společností Alphaduct, kterou vlastní český podnikatel Vladimír Komár. GES MEDIA ASSET je součástí GES GROUP, která má poloviční podíl v FTV Prima Holding. Majitelem GES GROUP je podnikatel Ivan Zach, který se nyní stane majoritním vlastníkem FTV Prima.

Televizní skupina Prima provozuje celkem 5 televizních programů v České republice - TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM a Prima MAX. Na Slovensku poskytuje stanici Prima PLUS. TV Prima odstartovala v roce 1993 jako regionální stanice pro Prahu a okolí pod názvem TV Premiéra. Začátkem roku 1997 byla stanice přejmenována na TV Prima.

MTG koupila poloviční podíl v FTV Prima v roce 2005. V loňském roce začala MTG své podíly v televizních skupinách a platformách prodávat. Firma se nyní chce zaměřit na poskytování digitální zábavy.





Reklama




Vybrané články