Quantcast

T-Mobile se možná vrátí se satelitní platformou

| redakce | tisk

Na českém trhu by mohla vzniknout další satelitní placená televize. Novou platformu by mohl provozovat telekomunikační operátor T-Mobile, který již dříve svoji virtuální platformu provozoval.

"T-Mobile TV velmi rychle získává na oblibě a roste její zákaznická báze, takže logicky přemýšlíme nad jejím dalším rozvojem i s ohledem na možné platformy," říká na dotaz webu parabola.cz Tomáš Leixner ze společnosti T-Mobile. "Na detailnější informace je ovšem ještě brzy," dodává.

Společnost T-Mobile svoji DTH službu T-Mobile Televize provozovala od listopadu 2010. Šlo o tzv. virtuální platformu s nabídkou programů satelitní platformy Skylink. Po 4 letech byl provoz satelitní služby T-Mobile ukončen a zákazníky převzala společnost M7 Group, provozovatel česko-slovenské platformy Skylink. V dubnu loňského roku společnost T-Mobile spustila internetovou televizi, kterou již využívá 30 tisíc abonentů. Nyní hledá cesty, jak rozšířit technickou dostupnost své televizní nabídky.

Pokud se T-Mobile rozhodne rozšířit svůj byznys o satelitní televizi, pravděpodobně se služba objeví na satelitech Thor 5, Thor 6, Thor 7 (vše 0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W), kde provozuje sesterská společnost Slovak Telekom své DTH služby Magio Sat a Nová Digi TV SK.





Reklama




Vybrané články