Quantcast

Trikolor TV spouští Online TV

| redakce | tisk

Dne 6. září 2017 operátor největší ruské satelitní platformy Trikolor TV spustil novou platformu pro sledování obsahu prostřednictvím internetu. V první etapě vysílání Online TV mohou abonenti operátora sledovat programy jak přes satelit, tak i nově přes internet.

Do konce tohoto roku bude služba rozšířena o nové funkce a rovněž se technická dostupnost rozšíří na 5 milionů ruských rodin.

Trikolor TV doplňuje satelitní vysílání distribucí obsahu přes internet. Od 6.9. operátor zahájil testovací provoz služby Online TV, která je k dispozici pro majitele satelitních přijímačů nové generace. Online TV se zaměřuje na zákazníky operátora. Služba je poskytována bezplatně, pokud má klient aktivní balíček Edinyj. V pilotním provozuje mohou předplatitelé sledovat 100 programů, včetně dalších balíčků televizních programů, které byly dostupné jen v doplňkových placených balíčcích.

Klienti operátora satelitní televize mohou přejít na internetovou televizi na základě svého rozhodnutí. Pro bezproblémový chod platformy Online TV potřebuje zákazník internetové připojení s rychlostí alespoň 5 Mbit/s (download).

Druhou etapu rozvoje internetové služby Online TV chce provozovatel představit na podzim letošního roku. Divákům přinese řadu nových možností, které značně rozšíří možnosti sledování.

Nyní je Online TV technicky dostupná pro přibližně 3 miliony domácností. Počet přijímačů, které umožňují sledovat Online TV, se do začátku příštího roku zvýší ze 13 na 21.

Provozovatel Trikolor TV již jedná o získání práv k filmům a televizním seriálů, které budou dostupné pro miliony abonentů provozovatele jako součást hlavního předplatného nebo v rámci a la carte. Online TV má v Rusku také urychlit rozvoj trhu s legálním video obsahem.





Reklama




Vybrané články