Quantcast

Kdy skončí ČT:D/ČT art v PS12?

| redakce | tiskobrázek k článku: Kdy skončí ČT:D/ČT art v PS12?

Před dvěma týdny spustila Česká televize svůj veřejnoprávní DVB-T2 multiplex v rámci Přechodového multiplexu 11 (PS11). Obsahuje všechny programy ČT v HD rozlišení - ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT24 HD a ČT:D HD/ČT art HD.

Krátce po spuštění PS11 skončil dvojkanál ČT:D/ČT art v celoplošném DVB-T multiplexu 3 a uvolnil kapacitu pro nově vzniklý kanál Prima KRIMI.

Programy ČT se vysílají v multiplexu 1 (ČT1, ČT2, ČT Sport a ČT24) a v RS7 (ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD a ČT:D/ČT art) a také v menších regionálních sítích RS10 a RS20.

Programy ČT:D/ČT art diváci naleznou v HEVC/SD rozlišení také ve dvanáctém přechodovém multiplexu (PS12). Programy zde měly být šířeny do spuštění veřejnoprávního muxu PS11. Dvojkanál ČT je nadále dostupný v PS12 a zatím není jasné kdy zde bude odpojen.

"Termín ještě nebyl finálně stanoven," uvedla na dotaz webu parabola.cz mluvčí České televize Karolína Blinková.

Připomeňme, že na vypnutí ČT:D/ČT art v PS12 čeká Televize Seznam, která by měla využívat uvolněnou kapacitu. Zájemců o uvolněnou kapacitu ale může být více - například nově spuštěný program Prima KRIMI zatím není z kapacitních důvodů šířen v DVB-T2 a diváci tuto stanici najdou jen v multiplexu 3, což může být problém v některých oblastech, které buď nejsou multiplexem 3 pokryty nebo je vysílání na nejvyšších vysílacích kanálech zarušeno datovými sítěmi LTE.





Reklama




Vybrané články