Quantcast

Super Bowl LIII exkluzivně na stanici Sport1

| redakce | tisk

Tuto neděli čeká fanoušky amerického fotbalu velké vyvrcholení sezony NFL. V exkluzivním přímém přenosu na televizní stanici Sport1 mohou od 23:30 hodin sledovat 53. ročník slavného Super Bowlu. V něm se utkají nejlepší týmy play-off Los Angeles Rams a New England Patriots.

Letošní finále je soubojem generací. Na straně Patriots stojí velezkušené a dnes již legendární duo šestašedesátiletý trenér Bill Belichick a jedenačtyřicetiletý quarterback Tom Brady. Perfektně sehraný tandem získal pro tým z Foxborough již pět trofejí Vince Lombardiho. Díky tomu jsou Patriots nejúspěšnějším týmem všech dob a letošní triumf by jejich historickou dominanci jen potvrdil.

(foto: AMC)
▲ (foto: AMC)

To pro Belichickova oponenta na lavičce Rams - Seana McVaye se jedná o premiéru v Super Bowlu. Jeho věk je oproti kouči Patriots přesně poloviční. Třiatřicetiletý McVaye se tak zapíše do historie jako nejmladší kouč historie Super Bowlu. A i na klíčové pozici quarterbecka má tým z Kalifornie výrazně mladší postavu. Mladíček Jared Goff bude chtít v konfrontaci s Bradym ukázat, kdo je novým králem NFL.

Pro Patriots a konkrétně i Belichicka s Bradym má finále proti Rams pikantní příchuť. Právě proti týmu, který původně sídlil v Saint Louis, vybojovali svůj první Super Bowl. Bylo to před 18 lety a tým ze státu Massachusetts tímto triumfem odstartoval svou nadvládu nad NFL. Od té doby byli Patriots v boji o titul osmkrát. Letos mají před sebou pokus číslo devět. Za poslední dvě dekády tak v lize neexistuje úspěšnější tým.

Rams jsou finálovým překvapením. V konferenčním finále si proti favorizovanému New Orleans Saints vybrali pořádnou dávku štěstí. I díky obrovskému zkratu rozhodčích se jim několik sekund před koncem základní hrací doby podařilo vyrovnat a v prodloužení pak udeřili ze 47 yardového kopu. V letošním finále bude chtít po triumfu v roce 1999 přidat druhý mistrovský titul. Podle odhadů expertů by se jim to mohlo podařit.

Pohled experta na NFL a komentátora Sport TV Jana Štieglera
Oba týmy disponují skvělými útoky. Patriots v posledních zápasech sázejí na běhovou hru, kterou obstarává hned trio running backů ve složení Sony Michel, James White a Rex Burkhead za vynikající ofenzivní lajnou. Právě ofenzivní lajna Patriots bude asi klíčem k celému zápasu. Ta bude mít plné ruce práce zastavit nejlepšího obránce ligy Aarona Donalda spolu s jeho kolegou Suhem z defenzivní lajny. Pokud se jim podaří přibrzdit toto duo, cesta pro ruku Bradyho a běhovou hru Patriots by měla být volnější. Pokud ne, tak Rams mají velkou šanci uspět v tomto zápase.“

Super Bowl - show jak při hře, tak o přestávce
Super Bowl není pouze o sportu. Super Bowl je show, kterou fanoušci po celém světě hltají nejen kvůli touze vidět ten nejlepší americký fotbal. Pozornost poutá i šílenství, které se rok co rok okolo tohoto duelu koná. Diváci po celém světě se těší na poločasovou show za účasti těch největších světových hudebních kapel, zpěvaček a zpěváků, ale i na televizní reklamy, které ohromují rekordními cenami a počtem celebrit, které se v nich objeví.

Letos si jak sportovní, tak i hudební fanoušci užijí vystoupení známé pop-rockové kapely Maroon 5 v čele s charizmatickým zpěvákem Adamem Levinem. Který z hitů zazpívají na futuristickém stadionu v Atlantě během přestávky? This Love, Animals, nebo Moves Like Jagger? A jak se propojí jejich představení s rapery Travisem Scottem a Big Boiem, kteří s nimi na společném pódiu vystoupí?

Přímý přenos velkého finále Super Bowl LIII mezi New England Patriots a Los Angeles Rams startuje na stanici Sport1 v neděli 3. ledna ve 23:30, samotný zápas začne o hodinu později. Diváci v České republice a na Slovensku nepřijdou ani o poločasové vystoupení. I to nabídne stanice Sport1 v exkluzivním přímém přenosu. Celým programem provede osvědčené duo komentátorů Jan Dudáček - Jan Štiegler.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články