Quantcast

Zkáza Dejvického divadla od 4.března na ČT1

| redakce | tisk

Dejvické divadlo nezískalo od magistrátu grant na své fungování a je vystaveno existenční zkoušce. Aby se zachránilo, povolá na pomoc finského režiséra, začne hrát s loutkami a dokonce se pokusí důchodcům prodat předražené hrnce.

Snahu vyřešit nepříznivou finanční situaci uvidí diváci v novém šestidílném komediálním seriálu Zkáza Dejvického divadla každé pondělí od 21.05 hodin na ČT1, poprvé 4. března.

V režii Miroslava Krobota se představí celé Dejvické divadlo - nejen všichni členové souboru, ale také ostatní zaměstnanci, od ředitelky přes pokladní, rekvizitáře či stavbu. „Myslím, že každá ‚postava‘ v seriálu trochu vychází z nás jako reálných lidí. Tak je to i u mé role. Jen se díky svým vlastnostem, které jsou zveličeny, dostává do krajních situací, protože zápletky jednotlivých dílů jsou jemně nadsazeny, stále však naprosto uvěřitelné a možné. Václav Neužil v seriálu je tak trochu prostořeký typ,“ prozrazuje herec Václav Neužil a Martha Issová dodává: „V seriálu jsem vykreslena jako vyrovnanější, sympatičtější, chytřejší, láskyplnější a roztomilejší osobnost, než je tomu v reálném životě. Mou vysněnou rolí je ale Ivan Trojan. Věřím, že bych ho zvládla dobře a diváci by byli spokojeni. Líbila by se mi i Klára Melíšková, ale vzhledem k tomu, že Jaroslav Plesl je někdy lepší Melíšková než Melíšková, moc šancí si nedávám.“

Zkáza Dejvického divadla: Martin Myšička, Hynek Čermák, Klára Melíšková (foto: ČT)
▲ Zkáza Dejvického divadla: Martin Myšička, Hynek Čermák, Klára Melíšková (foto: ČT)

Myslím, že divák pochopí, že se jedná o velkou nadsázku a mystifikaci, ale je tam spousta míst, která se blíží realitě, a to nejen z hlediska prostředí. Narážky na to, co se kdysi stalo, či nějaké dávné historky zapracovány jsou, některé ezoterické rituály také. Je důležité, aby to byl mix polopravdy a fikce, ale samozřejmě je všechno přestřelené,“ říká spoluautor námětu a scénáře Ondřej Hübl.

Koncept seriálu nastiňuje kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková: „Seriál nesleduje osudy jednotlivých postav v čase, ale uvidíme šest samostatných příběhů. V každém díle se řeší aktuální krizová situace ohrožující samu existenci souboru. S přibývajícím počtem dílů se krize divadla prohlubuje.“

Ještě před premiérou v televizi je možné celý seriál vidět v celkem padesáti kinech napříč republikou, a to ve středu 27. února v celovečerním maratonu startujícím v 19 hodin.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články