Quantcast

Zombie série Fear the Walking Dead a seriál NOS4A2 v červnu na AMC

| redakce | tisk

Letošní seriálové léto na českých a slovenských obrazovkách odstartují dva seriály z dílny stanice AMC. Nejprve v pondělí 3. června, ve 22:00 čeká diváky již 5. sezona oblíbeného zombie seriálu Fear the Walking Dead.

O tři dny později, ve čtvrtek 6. června, opět v 10 hodin večer přijde na řadu zbrusu nová hororová série NOS4A2. Oba seriály nabídne stanice s českým dabingem.

V páté sezoně seriálu Fear the Walking Dead vede hlavní hrdina Morgan Jones (Lennie James) se zarputilostí sobě vlastní skupinku přeživších v krutém postapokalyptickém světě. Všichni se snaží si navzájem pomáhat. Ani ne z nezištných důvodů, jako ze snahy odčinit vše špatné, co v minulosti provedli. Ale ztracená důvěra se nezískává snadno. Navíc je čekají nelehké časy, protože se ocitnou na tajemném, zakázaném území. Zde se musí postavit čelem nejen k vlastní minulosti ale i ke svému strachu. Pouze překonáním svých démonů mohou nalézt nový způsob života.

Fear the Walking Dead (foto: AMC)
▲ Fear the Walking Dead (foto: AMC)

Hlavními hvězdami seriálu Fear the Walking Dead jsou Lennie James, Alycia Debnam-Careyová, Colman Domingo, Danay Garciová, Garret Dillahunt, Maggie Graceová, Jenna Elfmanová, Alexa Nisensonová a Austin Amelio. Exkluzivním producentem série je Scott M. Gimple, showrunnery jsou Andrew Chambliss, Ian Goldberg, Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurdová a Greg Nicotero.

Seriál Fear the Walking Dead mají diváci možnost i původním anglickém znění každé pondělí od 3. června ve 3:00 ráno.

Příběh NOS4A2, vycházející ze stejnojmenného beselleru Joa Hilla, sleduje mladou hrdinku Vic McQueenovou (Ashleigh Cummings), která zjistí, že má nadpřirozenou schopnost sledovat vše, co se kdy ztratilo. Tato vlastnost je darem i prokletím, jelikož ji postaví do střetu s nesmrtelným Charliem Manxem (Zachary Quinto).

NOS4A2 (foto: AMC)
▲ NOS4A2 (foto: AMC)

Manx je nesmrtelná bytost, která se živí dušemi dětí, které unáší do své zvrácené, ledem zamrzlé vánoční vesničky zvané Christmasland. V té pak uvízlí nešťastníci den co den prožívají Štědrý den a neštěstí a smutek mají zapovězeny. Stydlivá až asociální Vic bude muset vynaložit veškerou odvahu, smysl pro humor i nezdolnost pokud chce ztracené duše zachránit z Manxových spárů. Bude však mít co dělat, aby se jeho obětí nestala i ona sama.

Seriál NOS4A2 je produkován Studii AMC ve spolupráci se společností Tornate Television. Výkonnými producenty série jsou již zmíněný Joe Hill, Jami O'Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels), který zároveň zastane pozici showrunnera a viceprezidentka Tornate Television Lauren Corraová.

Další herecké obsazení: Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite) v roli Binga Partridge, Virginia Kullová (The Looming Tower) jako Linda McQueenová, Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) v roli Chrise McQueena and Jahkara Smithová (youtuberka Sailor J) v roli Maggie Leighové.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články