Quantcast

Převzetí firmy Persidera s podmínkou

| redakce | tisk

Italský antimonopolní úřad vydal souhlas s převzetím společnosti Persidera firmami F2i a El Towers. Persidera je společnost provozující televizní vysílače. Persidera vlastněná Telecom Italia (TIM) a Gedi.

Úřad zřídil operaci, která posílí dominantní postavení nového subjektu na trhu s infrastrukturou, "čímž se odstraní nebo podstatně sníží hospodářská soutěž na trzích digitálního vysílání, FTA a pay-tv a prodeje televizní reklamy".

Proto uvedl opatření, včetně povinnosti zajistit přístup za spravedlivých, transparentních a nediskriminačních podmínek, jakož i opatření k zajištění nezávislosti MuxCo a snížení rizika výměny informací mezi MuxCo, NetCo, El Towers, F2i a Mediaset.

F2i a El Towers dosáhly dohody o převzetí společnosti Persidera v červnu letošního roku.

Tato operace předpokládá rozdělení firmy Persidera na dvě entity: MuxCo, která bude držet práva na pět DTT multiplexů a relativní frekvence, F2i a NetCo budou držet síťovou infrastrukturu přes El Towers (60% vlastní F2i a 40 procent Mediaset).

Persidera provozuje DTT vysílače v Itálii. K distribuci ale využívá kapacitu na satelitu Eutelsat 5 West A 5°W) a pro DTH na 13°E.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články