Quantcast

Do druhé řady Peče celá země se přihlásilo 4x více zájemců

| redakce | tisk

Na Kavčích horách skončilo první kolo konkurzu do chystaného pokračování pořadu Peče celá země. Nejlepší amatérští pekaři a cukráři budou vybráni po letních prázdninách, natáčení druhé řady začne příští rok na jaře.

Po úspěchu premiérové řady se nám přihlásilo čtyřikrát víc zájemců, na konkurz jsme tak pozvali třikrát více lidí než při první sérii,“ říká kreativní producent pořadu Peče celá země Petr Mühl. Soutěž oslovila amatérské pekaře ze všech koutů republiky, na konkurz, na který museli vlastnoručně upéct něco slaného i sladkého, přijelo nejvíce uchazečů z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

Nejpočetnější skupinou se opět staly maminky na rodičovské dovolené a studentky. Zároveň jsem rád, že jsme mohli vybírat z většího množství mužů a starších zkušených žen, kterých nás tentokrát navštívilo téměř o polovinu víc,“ doplňuje kreativní producent. Mezi zájemci o účast v pořadu byli lidé všech možných profesí. Od prodavaček a prodavačů, řidičů tramvají, letušek, architektů, až po soudní znalkyni, bioanalytika či preparátorku zvířat.

Peče celá země II, casting (foto: Pavla Černá)
▲ Peče celá země II, casting (foto: Pavla Černá)

První řada pořadu Peče celá země, vysílaná letos na jaře, pravidelně kralovala sobotním večerům. Průměrně se na soutěž dívalo více než 1,3 milionu lidí starších patnácti let a 118 tisíc dětí ve věku 4-14 let, finálový díl pak přilákal k obrazovkám více než 1,7 milionu diváků a 134 tisíc dětí.

Historicky první vítězkou se stala vystudovaná právnička Petra Burianová. „Jako divačka druhé řady bych si přála úplně jinou skupinu lidí. Nejen profesním složením, ale i co se týče jejich práce. Mám pocit, že my jsme se více zaměřovali na chutě, teď bych byla ráda za kreativce, kteří zprostředkují divákovi vizuální nálož. Nejdůležitější ale pro těch dvanáct pekařů bude neztrácet nervy. Z vlastní zkušenosti vím, že vše se dá zachránit v posledních pěti minutách,“ radí soutěžícím.

Soutěžící i porotci z pořadu Peče celá země se v létě vydají za diváky do regionů v novém projektu České televize Českem tam a zpět. Již příští pátek se v Krumlově návštěvníci setkají s Josefem Maršálkem a Lucií Vlkojanovou, poslední červencový pátek pak i se samotnou vítězkou, která zavítá do Mikulova.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články