Quantcast

TVP Polonia HD startuje na 13E

| redakce | tisk

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) potvrdil, že první satelitní kanál TVP, určený pro miliony rodáků po celém světě, změní vysílací standard z SD na HD rozlišení.

Kanál TVP Polonia v HD rozlišení bude možné po celé Evropě přijímat ze satelitu Eutelsat Hot Bird 13E (13°E) a to již od 1. září 2020.

Vysílání stanice TVP Polonia je adresováno zejména Polákům za hranicemi jejich země. Úkolem stanice je přinášet divákům aktuální zpravodajství a také další pořady, které může TVP vysílat za hranicemi Polska.

TVP Polonia
▲ TVP Polonia

"Polská televize spojuje Poláky po celém světě již 27 let. Máme loajální diváky, kteří s námi začínají a končí den. Měníme se za ně, zlepšujeme jak program, tak obrazovou kvalitu, a proto od 1. září zavádíme vysílání programů v HD rozlišení," říká Magdalena Tadeusiak - Mikołajczak, ředitelka TVP Polonia.

Kromě celovečerních filmů, seriálů, zábavních a zpravodajských pořadů nabízí TVP Polonia divákům po celém světě jedinečnou produkci, kterou na jiných televizních kanálech divák nenajde. Jedná se o pořady o životě+ a činnosti polské komunity a Poláků v různých zemích a regionech světě, zprávy a dokumenty představující vynikající krajany a jejich úspěchy. Díky TVP Polonia dostávající diváci také denní porci zpráv v polském jazyce - zpravodajský pořad "Polonia 24" a v angličtině "Focus on Poland".

technické parametry - TVP Polonia HD (od 1.9.2020):

• Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 11,075 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články