Quantcast

Anketa: Vzpomínka na rozhlas po drátě pobavila

| redakce | tisk

Na jakou část historie televizního nebo rozhlasového vysílání vzpomínáte s nejvíce úsměvy? To zjišťoval web parabola.cz v nedávné anketě. Podle hlasování čtenářů nejvíce pobavila vzpomínka na rozhlas po drátě (27,9% hlasů).

Rozhlas po drátě umožňoval monofonní příjem jedné rozhlasové stanice (ve své době nejčastěji stanici Praha se vstupy regionálního studia Československého rozhlasu). Posluchači a uživatelé služby rozhlas po drátě neměli kam přelaďovat - jen mohli tento přístroj vypnout.

Na nekvalitní pokrytí a signál si v anketě vzpomnělo 19,8% hlasujících a na omezenou programovou nabídku 14,5 procenta čtenářů webu parabola.cz.

Výsledky ankety
▲ Výsledky ankety

Další možnosti získaly pod 10 procent hlasů a obdobný počet hlasů. Analogové vysílání jako jedna éra vysílání zaujala 9,7% hlasů. Časově omezené televizní a rozhlasové vysílání 9,4% hlasů. Stejný počet čtenářů zvolilo i monofonní vysílání pořadů. Černobílé vysílání 9,3% respondentů.

Na jakou část historie televizního a rozhlasového vysílání si vzpomenete? Co Vás tehdy zaujalo? Vyjádřete se v Názorech u této zprávičky.

Uvedené ankety se zúčastnilo 657 čtenářů.

Aktuální anketní otázka webu parabola.cz zjišťuje počet televizorů v domácnosti.





Reklama




Vybrané články