Quantcast

MTS TV testuje vlastní filmové kanály

| redakce | tisk

Společnost MTS Media, která rozvíjí nabídku kabelové a satelitní televize a také multimediální platformy MTS TV, oznámila spuštění dvou vlastních televizních kanálů s názvy Kino Jam 1 a Kino Jam 2.

Kanál Kino Jam 1 je věnován výhradně domácí kinematografii a stanice Kino Jam 2 vysílá populární zahraniční seriály a filmy. Obě stanice spustily zkušební vysílání 18. prosince 2020 v HD rozlišení. Vysílají přes satelit Astra 2A (74,7°E) v kodeku HEVC (H.265).

Programové schéma je připraveno tak, aby programy o víkendech přinášely opakování celých sezón seriálů, které si diváci nechali ujít během týdne. Dále o víkendech stanice vysílají zábavní filmy. Programová nabídka je také přizpůsobena hlavním kalendářním svátkům (Nový rok, 8. března a další) a klíčovým událostem ve filmovém průmyslu (Oscar, Nika, Filmový Festival v Cannes, Kinotavr). V nadcházejících svátcích si divák bude moci užít maratón filmů a seriálů a to bez reklam a repríz.

Nové televizní kanály jsou zařazeny do základního balíčku MTS ve všech distribučních platformách (satelit, kabel, internet) a budou k dispozici na pozicích 201 (Kino Jam 1) a 203 (Kino Jam 2). MTS Media do budoucna zvažuje nabízet programy i v sítích dalších operátorů.

Technické parametry - Kino Jam 1 HD, Kino Jam 2 HD:

ABS 2A (74,7°E), freq. 12,040 GHz, pol. V, SR 45000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Verimatrix

zdroj: satkurier.pl + cableman.ru





Reklama




Vybrané články