Quantcast

Britské DMAX, Quest Red a HGTV nadále volně do Evropy

| redakce | tisk

Společnost Discovery zahájila na satelitu Astra 2G (28,2°E) v silném evropském svazku pravidelnou distribuci britských tématických kanálů HGTV, DMAX a Quest Red. Vysílání je nadále volné ( FTA).

Díky tomu je příjem programů možný s parabolami malých rozměrů i v regionu střední Evropy.

Všechny tři uvedené tématické stanice americké společnosti Discovery začaly testovat na nové kapacitě poměrně nedávno - 10. února. Zpočátku se programy šířily ve formě technických testů pod číselnými názvy 52440, 52420 a 52450. Nyní se vysílají stanice pod svými reálnými názvy - tj. DMAX, Quest Red, resp. HGTV, což značí, že vysílání těchto stanic na nových parametrech přešlo na ostrý provoz.

DMAX UK - záběr z příjmu stanice
▲ DMAX UK - záběr z příjmu stanice

Trojice kanálů Discovery doposud vysílala FTA v britském svazku. Volné vysílání tehdy dříve mohli sledovat jen diváci v oblastech pokrytí signálem. Situace se změnila s nástupem testů programů na satelitu Astra 2G v evropském svazku.

Quest Red UK - záběr z příjmu stanice
▲ Quest Red UK - záběr z příjmu stanice

Stanice HGTV UK byla uvedena na britský trh začátkem roku 2020 po rebrandingu kanálu Home. Vysílání se zaměřuje na nemovitosti a renovace. DMAX začal vysílat začátkem roku 2008 a obsahově se zaměřuje na mužské publikum, které hledá adrenalinový obsah, pořady o automobilovém průmyslu a široce chápanou zábavu. Quest Red vysílá od 15. března 2017 a přináší velké osobnosti, lékařské příběhy k zamyšlení a další.

HGTV UK - záběr z příjmu stanice
▲ HGTV UK - záběr z příjmu stanice

technické parametry - DMAX, HGTV, Quest Red:

• Astra 2G (28,2°E), freq. 11,038 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články