Quantcast

13E: Konec placené služby Telearabia Pro

| redakce | tisk

Na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C byl ukončen provoz placené televize Telearabia Pro. Služba nabízela přístup k balíčku televizních programů ze zemí arabského světa. Některé z původních stanic zůstávají na pozici 13°E jako FTA programy.

Původní myšlenka provozovatele byla zřejmá - nabídnout divákům v Evropě za měsíční poplatek přístup k populárním programům v arabském jazyce ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Bohužel, většina programů je volně dostupná v režimu FTA přes satelitní pozice 26°E a 7°W ve svazku Střední východ a severní Afrika. Příjem stanic je proto možný i v Evropě s parabolami větších rozměrů. Navíc v jižní části Evropy postačí paraboly menší s ohledem na signálový přesah do Evropy.

Balíček Telearabia Pro se vysílal na kmitočtu 11,258 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 v kódu Irdeto a obsahoval stanice MBC 1 Europe, MBC 3 Europe, MBC Maser, MBC Drama, Rotana Cinema, Mazzika, MTV Lebanon, Iqraa Africa & Europe, Gulli Bil Arabie, Zel Alwan, Ennahar TV, Al Majd Rawda, Rotana Classic, Panorama Food, Lana TV Syria a Hanibal TV.

Stanice MBC 1 Europe, MBC Drama, MBC Maser, MBC 3, Rotana Cinema a MTV Lebanon pokračují na pozici 13°E jako FTA programy na kmitočtu 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články