Quantcast

Hispasat s kapacitou na satelitu Eutelsat Konnect

| redakce | tisk

Kapacitu na družici Eutelsat Konnect bude využívat další společnost. Francouzský satelitní operátor Eutelsat Communications uzavřel se španělským protějškem Hispasat, satelitním telekomunikačním operátorem skupiny Red Eléctrica, víceletou strategickou dohodu o velkoobchodní kapacitě na satelitu Eutelsat Konnect.

Hispasat bude kapacitu na Eutelsat Konnect využívat k rozšíření dostupnosti vysokorychlostního pevného internetu ve Španělsku a Portugalsku.

Kapacita bude sloužit k podpoře iniciativ na překlenutí digitální propasti ve Španělsku a Portugalsku, které Hispasat již realizoval.

Ilustrační foto (foto: Shutterstock)
▲ Ilustrační foto (foto: Shutterstock)

Na základě této dohody Hispasat doplní své stávající kapacity o kapacitu na družici Eutelsat Konnect nad oběma zeměmi, čímž bude spolupracovat se společností Eutelsat a prodávat telekomunikačním operátorům a poskytovatelům internetových služeb širokopásmové připojení o rychlosti 100 Mbit/s.

Na základě dohody, která okamžitě vstoupila v platnost, se společnost Hispasat zavázala, že kapacitu na satelitu Eutelsat Konnect na Pyrenejském poloostrově stane výhradním provozovatelem a distributorem této kapacity ve Španělsku a Portugalsku.

Kontrakt s Hispasatem navazuje na velkoobchodní smlouvy se společnostmi Orange ve Francii a TIM v Itálii na kapacitu pokrývající jejich trhy a na nedávnou distribuční dohodu se společností Deutsche Telekom pro Německo, což dále podtrhuje úlohu satelitu jako nákladově efektivní a spolehlivé infrastruktury pro rozšíření pokrytí mimo dosah pozemních sítí.

Satelit Eutelsat Konnect, který je v provozu od listopadu 2020, disponuje celkovou kapacitou 75 Gbit/s a nabízí firmám a jednotlivcům v oblasti bez dostupné telekomunikační infrastruktury rychlost až 100 Mbit/s za konkurenceschopné měsíční poplatky.





Reklama




Vybrané články