Quantcast

Deutsche Telekom poskytne internet přes Eutelsat Konnect

| redakce | tisk

Společnost Deutsche Telekom bude od konce roku 2021 distribuovat vysokorychlostní satelitní širokopásmové připojení prostřednictvím satelitu Eutelsat Konnect. Satelit se tak stává důležitou součástí infrastruktury.

Společnosti Deutsche Telekom a Eutelsat podepsaly dohodu zahrnující distribuci vysokorychlostního připojení k internetu prostřednictvím družice Eutelsat Konnect. Služby bude Deutsche Telekom nabízet pro domácnosti v Německu s omezeným internetovým připojením.

Deutsche Telekom a Eutelsat se rovněž dohodly, že v budoucnu budou jednat o rozšíření svého partnerství. Tato užší spolupráce by vedla k tomu, že by Deutsche Telekom nabízel své vlastní produkty prostřednictvím současné i budoucí infrastruktury společnosti Eutelsat.

Ilustrační foto (foto: Deutsche Telekom)
▲ Ilustrační foto (foto: Deutsche Telekom)

Eutelsat Konnect, který je v provozu od listopadu 2020, má celkovou kapacitu 75 Gb/s a je schopen nabídnout rychlost až 100 Mb/s jednotlivcům i firmám v oblastech, které jsou bez pozemní infrastruktury připojení k internetu. Satelit pokrývá celé Německo a dalších 14 evropských zemí.

Společnosti Deutsche Telekom a Eutelsat mezitím provádějí pilotní nasazení ve městě Heimerzheim, kde byla pevná síť silně postižena červencovými povodněmi. Rozhodující konektivita byla obnovena prostřednictvím satelitního připojení, které poskytuje pokrytí WLAN pro informační bod, kde mají pracovníci humanitární pomoci i postižení obyvatelé bezplatný přístup k internetu.





Reklama




Vybrané články