Quantcast

Ukrajinské programy Rada a UA:Pershyi volně na 19,2E

| redakce | tisk

Nabídka bezplatných programů v ukrajinském jazyce z hlavního evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E se rozšiřuje o další dva programy Rada a UA:Pershyi. Doposud byly tyto programy dostupné FTA z jiných satelitů.

Programy Rada a UA:Pershyi se nyní zaměřují především na poskytování nejnovějších zpráv a informací ruské invaze na Ukrajinu. Programy jsou určeny nejenom Ukrajincům doma ale i v zahraničí, kteří utekli z Ukrajiny do sousedních zemí a v neposlední řadě pro všechny zájemce o aktuální informace z Ukrajiny, kteří doposud k těmto programům neměli přístup z důvodu příjmu programové nabídky televizních operátorů z jiných orbitálních pozic.

UA:Pershyi - záběr z příjmu stanice
▲ UA:Pershyi - záběr z příjmu stanice

Stanice vysílají v SD rozlišení v rámci DVB-S2 multiplexu. Stanice Rada je poskytována v MPEG-4 s anglickým jazykovým doprovodem, zatímco UA:Pershyi vysílá v MPEG-2 v ukrajinštině.

Vedle těchto dvou stanic mohou satelitní diváci z Astry na pozici 19,2°E přijímat také dětský kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV, speciální verzi programu pro ukrajinské děti.

technické parametry - Rada, UA:Pershyi:

• Astra (19,2°E), freq. 11,778 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články