Quantcast

Život mladých dnem i nocí v projektu TV Nova

| redakce | tisk

Skupina Nova chystá pro diváky Nova Fun a Voyo zbrusu nový projekt - denní seriál s unikátním konceptem. Přípravy netradičního formátu s názvem Praha - den & noc jsou v plném proudu.

Koncept denní seriálu Praha - den & noc je v České republice velmi netypický. Znají ho ale už například diváci v sousedním Německu, kde se tento typ formátu vysílá od roku 2011 pod názvem “Berlin - Tag&Nacht“ a těší se velké popularitě. Na premiérové díly pořadu, který vzniká ve spolupráci s produkční společností Joy Department, se mohou diváci stanice Nova Fun a Voyo těšit již brzy.

Denní seriál divákům realisticky ukáže, jak žije skupina mladých lidí ve velkém bytě v centru Prahy. Jeho obyvatelé řeší své každodenní radosti, starosti, lásky i zklamání stejně jako většina ostatních lidí. Vyvíjejí se mezi nimi i nejrůznější vztahy - přátelství, láska, ale také intriky, nebo dokonce nenávist. Projekt je z produkčního hlediska výjimečný zejména proto, že všechny role v něm jsou obsazeny výhradně neherci, kteří mají nulové zkušenosti s vystupováním před kamerou.

Podobný formát na domácích televizních obrazovkách doposud chyběl a pevně věřím, že dokážeme divákům zprostředkovat veškeré emoce, kterých podle mého názoru bude při natáčení více než dost. Zároveň to pro všechny bude zcela nový zážitek. Nejen pro fanoušky u televizí, ale bezesporu i pro nás za kamerou,“ popisuje formát Vít Pokorný, kreativní producent projektu z Joy Department. „Navíc bychom rádi ukázali, že v novém balení mohou být denní vztahové seriály atraktivní i pro mladé publikum,“ dodává.

Netradičnost formátu podtrhuje jen velmi schematický a zjednodušený scénář, který dopředu nastiňuje pouze hlavní dějové linky, ale samotné dialogy a interakce již nechává na samotných aktérech. Situace na place tedy velmi připomíná přímý přenos a posuny v ději jsou často překvapením nejen pro diváky, ale i pro samotný štáb, vše umocňují zcela minimální zásahy v podobě střihu mezi jednotlivými obrazy.

Nova Fun bude denní seriál Praha - den & noc vysílat od pondělí do pátku, každý den jednu epizodu s přibližnou stopáží 45 minut. Konkrétní start vysílání bude upřesněn.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články