Quantcast

HBO v srpnu: Rod draka či Krotitelé duchů: Odkaz

| redakce | tisk

Během tohoto měsíce přinese prémiový filmový kanál HBO řadu atraktivních premiér. Z bohaté nabídky jmenujme "Krotitelé duchů: Odkaz" (Ghostbusters: Afterlife) či "Rod Draka" (House of the Dragon).

V případě akčního sci-fi fantasy komediálního filmu Krotitelé duchů: Odkaz (2021) si mohou diváci užít nostalgickou retro atmosféru s československou stopou! Čtyřiačtyřicetiletý režisér Jason Reitman (Děkujeme, že kouříte, Juno, Lítám v tom) a producent původem z Komárna Ivan Reitman (vážený režisér a tvůrce mnoha populárních filmů pouhého čtvrt roku po premiéře snímku bohužel zemřel) uvádějí další kapitolu
z původního příběhu Krotitelů duchů.

Svobodná matka se přestěhuje se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví své spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. Osmdesátkové digitální efekty, zatraceně sympatické postavy a mysteriózní zápletka vás příjemně
naladí na letní pracovní týden.

Film uvede HBO v neděli 28.8.2022 ve 20:00 hodin.

Krotitelé duchů: Odkaz uvede HBO (foto: HBO)
▲ Krotitelé duchů: Odkaz uvede HBO (foto: HBO)

Z fantasy žánru je také druhý seriálový tip - Rod draka. Jedná se o nejsledovanější, nejstahovanější a nejdražší seriál všech dob, Hra o trůny, se vrací - svým způsobem. Seriál Rod draka je prequelem Hry o trůny, odehrává se zhruba dvě stě let před jejími událostmi.

Příběh vychází z románu George R. R. Martina, z úvodního svazku dvoudílných dějin rodu Targaryenů s názvem Oheň a krev. Ten popisuje počátek konce rodu Targaryenů, tedy těch z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie. Od legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, se přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol dostaneme k občanské válce, která slavnou dynastii téměř zničila. V Rodu draka třeba konečně zjistíme, odkud pocházejí Daenerysina dračí vejce. Mimochodem, chcete-li vidět jednotlivé díly v premiéře stejně brzy jako Američané a nevadí-li vám originální znění, protáhněte si neděli až na pondělní třetí hodinu ranní.

První díl Rodu draka (2022) nabídne HBO v pondělí 22.8.2022 ve 20:00 hodin a další díly vždy v pondělí ve stejnou dobu.

Komediální drama Film roku (2021) vypráví o zámožném podnikateli, který se rozhodne investovat peníze do nejlepšího filmu všech dob a na jeho realizaci najme trio předních španělských umělců. Jenže plány nevyjdou zcela podle jeho představ... Film uvede HBO v neděli 14.8.2022 ve 20:00 hodin.

Rod draka uvede HBO (foto: HBO)
▲ Rod draka uvede HBO (foto: HBO)

Dobrodružná rodinná komedie "Velký červený pes Clifford" (2021) vypráví o Emily, která potká zvířecího záchranáře, který ji daruje roztomilé červené štěně. Když se dívka ráno probudí, najde v malém bytečku obrovského psa, který měří na výšku téměř tři metry. Film uvede HBO v neděli 21.8.2022 ve 21:00 hodin.

Ve čtvrtek 18. srpna 2022 ve 23:35 hodin HBO uvede biografický dokument "Senna" (2010). Dokument sleduje vývoj života Ayrtona Senny od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné tragické smrti o dekádu později; bylo mu pouhých čtyřiatřicet. Film zkoumá život a práci trojnásobného světového šampiona, jeho úspěchy na trati, perfekcionismus a téměř mytické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci se Sennovou rodinou, která svolila, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. S filmaři spolupracoval i management F1, který poskytl zatím neuveřejněné záběry, a Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jezdcově smrti a jež podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí.

Se sportovní tématikou je další tip - "I am Bolt" (2016). Jde o dojemné ohlédnutí za jednou z nejfantastičtějších atletických kariér všech dob. Dokument odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá tretra. Běžecká legenda poskytla filmařům během natáčení neomezený přístup do svého života a těm se podařilo vykreslit Usaina Bolta jako syna, přítele i týmového hráče. HBO dokument uvede 25. srpna 2022.

Všechny tituly jsou/budou dostupné také na HBO Max.





Reklama




Vybrané články