Quantcast

Neobvyklý test T2-MI na satelitu Astra 4A

| redakce | tisk

Na družici Astra 4A bylo zahájeno zkušební vysílání paketu ukrajinských programů v režimu T2-MI. Signál je šířen z transpondéru v evropském svazku, což znamená, že vysílání je možné přijímat v celé Evropě (především ve východní, která je v hlavní zóně pokrytí) s přijímačem s podporou T2-MI.

Paket T2-MI je zajímavý především z pohledu distribuce - balík ukrajinských programů se vysílá v "běžném" DVB-S multiplexu s DTH programy. Multiplex tak slouží pro DTH a distribuční účely. Na běžných přijímačích naladí diváci jen část programů.

Příjem ICTV z režimu T2-MI na satelitu Astra 4A
▲ Příjem ICTV z režimu T2-MI na satelitu Astra 4A

Vysílání s T2-MI je umístěno na satelitu Astra 4A (4,8°E), na kmitočtu 12,073 GHz, pol. H. Běžné set top boxy a televizory zde naladí z televizních kanálů jen New Christian, Espreso TV (test), Rozpakuy (Rozpakuj), Svarozhichi a rozhlasové stanice Emmanuel a Radio Vuvoe Vremja).

Na stejném kmitočtu se vysílá také T2-MI obsah (PLP 0, PID 4096) s předními ukrajinskými programy: 1+1, ICTV, Inter, RADA, STB (Svit TV), UA Pershiy a Unian TV. Všechny se vysílají v MPEG-4 v SD rozlišení. Z jiných frekvencí je možné tyto programy přijímat i v HD kvalitě. Zde ale stojí za povšimnutí umístění vysílání na "DTH transpondéru" a poměrně bezproblémový příjem vysílání na parabolách malých rozměrů.

Příjem STB /Svit TV/ z režimu T2-MI na satelitu Astra 4A
▲ Příjem STB /Svit TV/ z režimu T2-MI na satelitu Astra 4A

technické parametry:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,073 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

- DTH: New Christian, Espreso TV (test), Rozpakuy, Svarozhichi, rádio Emmanuel, Radio NV

- T2-MI: 1+1, ICTV, Inter, RADA, STB (Svit TV), UA Pershiy a Unian TV

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články