Quantcast

Zákazníci Telly a O2TV první zápasy Premier League neuvidí

| redakce | tisk

Dnes ve 21 hodin bude odstartována nová sezóna anglické Premier League (EPL). V prvním zápase poměří své síly Crystal Palace a Arsenal. S novou sezónou se EPL v Česku a na Slovensku stěhuje z programů Premier Sport 1 a 2 na novou stanici CANAL+ Sport.

EPL bude i v nadcházejících třech letech dostupná pro zákazníky T-Mobile TV (IPTV) a T-Mobile SAT TV (satelit) v Česku, Magio TV/Magio GO (IPTV, OTT), DIGI Slovakia (DTH, kabelová televize) na Slovensku. Nově ji budou moci sledovat zákazníci DTH platforem Skylink a freeSAT. Majitel těchto dvou satelitních služeb je zároveň provozovatelem stanice CANAL+ Sport, kde bylo od počátku jasné, že program bude pro tyto klienty dostupný.

Jiná situace je v případě Telly či O2, kde Premier League, respektive nový program CANAL+ Sport, bude chybět. Zákazníci Telly TV a O2 TV první zápasy Premier League neuvidí, připouští oba operátoři. Jak dlouho jednání budou probíhat ale není jasné.

CANAL+ Sport má Premier League (foto: Canal+)
▲ CANAL+ Sport má Premier League (foto: Canal+)

"S Canal+ Sport, který je nově držitelem práv na anglickou Premier League, nadále intenzivně jednáme o zařazení do O2 TV," uvedla na sociální síti Facebook Martina z O2 Guru. "Jednat budeme i po startu soutěže. Diváci tedy první zápasy z Premier League v O2 TV neuvidí, ale můžeme slíbit, že jednání pokračují a dále se snažíme najít se zástupci CANAL+ Sport shodu," dodává Martina.

Podobné vyjádření přinesla i společnost Telly.

"Přenosy zápasů Premier League v nadcházejícím ročníku se přesouvají na nový kanál Canal+ Sport. O možnostech zařazení tohoto kanálu do nabídky Telly stále probíhají jednání s držitelem vysílací licence k tomuto kanálu," uvedl na sociální síti za společnost Telly Roman. "První zápas startuje dnes 5.8.2022 ve 21:00. Bohužel, přes veškeré úsilí a snahu první zápasy z Premier League na Telly zákazníci neuvidí," doplňuje.

"Každopádně naše zákazníky můžeme ujistit, že jednání s držitelem vysílací licence bude nadále pokračovat, abychom došli ke zdárnému konci a mohli našim zákazníkům opět nabídnout fotbal ze světa Premier League, jak tomu bylo i v předchozích letech na Telly," poznamenal Roman za televizního operátora Telly.

Společnost CANAL+ získala práva na všech 380 zápasů a všechny je odvysílá (2 na satelitu, ostatní ve formě eventových kanálů v OTT) a všechny budou opatřeny českým nebo slovenským komentářem.





Reklama




Vybrané články