Quantcast

Start Ligue 1 a Bundesligy na Nova Sport

| redakce | tisk

Na Nova Sport a Voyo dnes začíná nová sezóna francouzské fotbalové Ligue 1. Fanoušci se mohou opět těšit na prvotřídní evropský fotbal - největší pozornost bude upřena na tým Paris Saint-Germain nabitý hvězdami v čele s Messim, Neymarem a Mbappém.

Dominantnímu PSG bude chtít konkurovat především Olympique Marseille, který byl na trhu přestupů hodně aktivní - přivedl střelce Milika nebo křídelníka Ündera.

Do souboje o titul bude chtít promluvit i AS Monaco posílené o Minamina z Liverpoolu, nebo útočníka Embola. Tradiční tým Olympique Lyon získal dva excelentní volné hráče Lacazetta a Tolissa a rovněž nebude chtít zůstat pozadu - oba hráči jsou navíc odchovanci klubu. V sezóně 2022/23 tak bude souboj o horní příčky tabulky Ligue 1 opravdu zajímavý. Lyon sezonu odstartuje domácím zápasem proti nováčkovi soutěže, týmu AC Ajaccio - zápas vysílá Nova Sport 2 a Voyo v pátek ve 20:55. Tým PSG zahájí sezónu v sobotu ve stejný čas, přímý přenos sledujte také na Nova Sport 2 a Voyo. Novinkou pro letošní sezónu je představení nového experta Nova Sport na francouzský fotbal, bývalého útočníka Jana Kollera.

Ligue 1 začíná již dnes na Nova Sport 2 (foto: Nova Sport)
▲ Ligue 1 začíná již dnes na Nova Sport 2 (foto: Nova Sport)

Největší popularita je samozřejmě okolo týmu PSG, ale i další týmy mají skvělé, rychlostně vybavené hráče. Ve francouzské lize padá hodně gólů a je poměrně technická, takže opravdu je na co se těšit,“ zmiňuje Koller a dodává:

Věřím, že po první nepodařené sezoně se Lionel Messi už aklimatizoval. Přestože má svůj věk, myslím si, že ještě předvede velké věci,“ předvídá nový expert na Ligue 1.

Bundesliga začíná již dnes na Nova Sport 2 (foto: Nova Sport)
▲ Bundesliga začíná již dnes na Nova Sport 2 (foto: Nova Sport)

Na obrazovky Nova Sport 3 a 4 se vrací tento víkend i Bundesliga - letos i s Hložkem a Schickem v jednom dresu. Letošní ročník bude tak pro české fanoušky mimořádně zajímavý. Příznivci budou také s napětím sledovat, jak se německý gigant Bayern Mnichov vyrovná s odchodem hvězdného Roberta Lewandovského.

"Odešlo pětatřicet, čtyřicet gólů, ale na druhou stranu chápu Lewu, poněvadž když dostanete šanci hrát za Barcelonu, ta přichází jen jednou za život. Za roky v Bayernu dosáhl všeho, vyhrál Ligu mistrů, x titulů, DFB Pokal. Určitá ztráta to je, bude záležet, jakým způsobem ho Bayern dokáže nahradit," zamýšlí se expert Nova Sport na německý fotbal František Straka. Program Bundesligy se rozběhne dnes ve 20:25 na kanále Nova Sport 3, kde Eintracht Frankfurt změří síly právě s Bayernem Mnichov. V sobotu se pak čeští fanoušci mohou těšit na atraktivní souboj na Nova Sport 4 mezi Borussií Dortmund a Leverkussenem, který začíná v 18:00.

Nova Sport 4 už dnes v 19:25 vysílá také první díl nového preview pořadu To je fotbal!

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články