Quantcast

SES GS nasadila satelity O3b po hurikánu Ian

| redakce | tisk

Společnost SES Government Solutions zřídila vyhrazenou satelitní komunikační síť na střední orbitální dráze, aby podpořila pomoc při katastrofách na jihozápadě Floridy.

Společnost SES Government Solutions (SES GS), dceřiná společnost ve stoprocentním vlastnictví SES, rychle nasadila vysoce propustnou satelitní službu na střední orbitální dráze Země (MEO) s nízkou latencí a pozemní terminály, aby obnovila širokopásmové připojení pro místní komunity a pracovníky první pomoci v okrese Lee na Floridě, kteří byli zasaženi hurikánem Ian.

Satelitní připojení přes O3b po řádění hurikánu Ian (foto: SES)
▲ Satelitní připojení přes O3b po řádění hurikánu Ian (foto: SES)

Společnost SES GS spolu se společnostmi SES a SimbaCom reagovala nasazením vysoce výkonné služby připojení na podporu programu AWS Disaster Response a jejich pohotovostního partnera Help.NGO. Prozatímní služba byla poskytována na postiženém velmi rozsáhlém území v hodinách bezprostředně následujících po velké devastaci způsobené hurikánem Ian v září.

Po hurikánu Ian na pevnině v jihozápadní části Floridy zahájily terénní týmy SES GS a SimbaCom na žádost AWS Disaster Response práce přímo na místě a nasadily komunikační infrastrukturu využívající globální konstelaci satelitů O3b MEO společnosti SES. Vzhledem k absenci spolehlivých systémů pozemního připojení v důsledku silného dopadu hurikánu umožnilo řešení s využitím satelitů MEO poskytovat komunikační služby podobné optickým vláknům státním agenturám a distribučním centrům pro obyvatele okresu Lee a pracovníky první pomoci.





Reklama




Vybrané články