Quantcast

Eutelsat Konnect bude využívat Liquid

| redakce | tisk

Společnost Liquid Intelligent Technologies (Liquid), podnik Cassava Technologies, pan-africké technologické skupiny, bude využívat kapacity na satelitu Eutelsat Konnect.

Francouzský satelitní operátor Eutelsat se společností Liquid podepsal víceletou smlouvu na kapacitu ve více svazcích na satelitu Eutelsat Konnect pro řešení potřeb připojení malých a středních podniků (SME) a zákazníků malých kanceláří a domácích kanceláří (SOHO) v Ugandě, Jižní Súdánu a východních regionech Demokratické republiky Kongo.

Ilustrační foto (foto: Shutterstock)
▲ Ilustrační foto (foto: Shutterstock)

Podle dohody bude společnost Liquid využívat kapacitu pro rozšíření svého portfolia a cenově dostupné internetové služby na územích s nedostatečným pokrytím pozemními sítěmi.

Liquid je dlouholetým zákazníkem společnosti Eutelsat, kde využívá kapacitu v Ku pásmu na družici Eutelsat 7B pro služby VSAT v subsaharské Africe na základě dlouhodobé smlouvy, která byla obnovena a rozšířena v roce 2021.

Liquid bude také hostit první pozemní bránu Eutelsat Konnect v subsaharské Africe, čímž posílí svoji dominanci jako klíčového provozovatele satelitního pozemního segmentu / teleportu v Africe a dále upevní stávající vztah s Eutelsatem. Tato brána se nachází v Krugersdorpu v Jižní Africe a pomůže společnosti Eutelsat rozšířit místní pokrytí a zabezpečit a vytvořit nové obchodní příležitosti tím, že nabídne lepší výkon širokopásmových služeb.

Eutelsat Konnect je vysokorychlostní družice nové generace, která nabízí bezkonkurenční provozní flexibilitu a rozsáhlé zdroje na orbitální dráze pro poskytování širokopásmových služeb do Afriky. Od uvedení do plného provozu před více než rokem získala družice silnou dynamiku díky četným dohodám s telekomunikačními operátory v mnoha nejhustěji osídlených zemích afrického kontinentu.





Reklama




Vybrané články