Quantcast

Spor mezi Canal+ a TF1 se přesunul k soudu

| redakce | tisk

Francouzské vysílací skupiny TF1 a Canal+ se obrátily na pařížský obchodní soud. Je to už dva týdny, co Canal+ nevysílá žádné televizní stanice od skupiny TF1.

Právní kroky TF1 mají donutit provozovatele televizních služeb Canal+ s okamžitou platností obnovit vysílání všech stanic na televizních platformách TNTSAT a Canal+ (Astra, 19,2°E).

CANAL+
▲ CANAL+

Soudce zahájil slyšení návrhem na obnovení vysílání kanálu TF1 na tři měsíce s tím, že obě vysílací skupiny mezitím vypracují novou obchodní dohodu. Společnost Canal+ návrh odmítla a připomněla, že zákon "Loi Léotard" ze dne 30. září 1986 o svobodě komunikace ji nezavazuje k vysílání programů TF1 na platformě TNTSAT ze satelitu Astra (19,2°E).

Skupina TF1 upozorňuje, že domácnosti ve venkovských a horských oblastech byly ochuzeny o možnost sledovat bezplatné televizní stanice TF1, TMC, TFX, TF1 Séries Films a LCI. Nyní musí vynaložit přibližně 300 EUR na změnu operátora a přesměrování antén na platformu Fransat, která vysílá ze satelitu Eutelsat 5 West B 5°W). Odhaduje se, že by to mohlo postihnout až 2 miliony domácností.

Očekává se, že rozhodnutí soudu bude oznámeno 22. září 2022.

Předběžné řízení odkrylo částku, kterou TF1 požadovala od společnosti Canal+ za vysílání bezplatných kanálů a služeb: 13 milionů eur ročně. Již dříve TF1 oznámila, že zvýší své distribuční poplatky za každého zákazníka o více než 50 %. Z toho plyne velké rozčarování placeného operátora a provozovatele vysílání Canal+.

zdroj: satkurier.pl + telesatellite.com





Reklama




Vybrané články