Quantcast

Krásy Turecka na stanici SZC TV nyní v HD

| redakce | tisk

V Turecku stále více provozovatelů televizního vysílání přechází na distribuci programu ve vysokém rozlišení (HDTV). Nízkorozpočtový kanál Sözcü TV (SZC TV) zlepšil svoji technickou kvalitu vysílání a přešel z SD na HD rozlišení (1920x1080). Vysílání je nadále šířeno ze satelitu Türksat 3A (42°E).

Stanice SZC TV vysílá zkušebně od 14.7.2021. V pravém horním rohu obrazovky se stále vysílá nápis "TEST YAYINI".

SZC HD - záběr z příjmu stanice
▲ SZC HD - záběr z příjmu stanice

Turecko se může pochlubit nesčetným množstvím zajímavostí různého charakteru, ať už kulturních nebo přírodních. Po mnoho měsíců byl tento potenciál vysílání v televizi promarněn kvůli tomu, že uvízl ve špatné SD kvalitě. Nakonec stanice přešla na vysoké rozlišení HD.

Pro vysílání SZC TV byla zachována komprese videa MPEG-4. Diváci nemusí zadávat nové vyhledávání, protože kromě rozlišení obrazu se žádné další parametry vysílání nezměnily.

SZC TV představuje krátké videoklipy o Turecku, jeho městech, památkách, místních komunitách, kulturním dědictví, přírodních zajímavostech a atrakcích, které čekají na cestovatele. Příkladem může být západ slunce nad Marmarským mořem v istanbulské čtvrti Maltepe nebo okouzlující místa a příroda města Izmir. Výhledy doprovází příjemná hudba v pozadí. Některé materiály jsou vysílány s tureckým komentářem.

technické parametry - SZC HD:

• Türksat 3A (42°E), freq. 12,685 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články