Quantcast

Eutelsat si objednal softwarově definovaný satelit

| redakce | tisk

Softwarově definovaný satelit (SDS) nové generace si objednal francouzský satelitní operátor Eutelsat u společnosti Thales Alenia Space (Thales 67% a Leonardo 33%).

Flexsat (zkratka pro flexibilní satelit) byla založena na špičové produktové řadě "Space Inspire" (INstant SPace In-orbit REconfiguration) společnosti Thales Alenia Space, která umožňuje bezproblémovou rekonfiguraci a okamžité přizpůsobení na orbitální dráze a nabízí tak optimální úroveň služeb zákazníkům a maximalizuje efektivní využití satelitních zdrojů.

Flexsat (foto: Thales Alenia Space)
▲ Flexsat (foto: Thales Alenia Space)

Nová družice rozšíří prostředky společnosti Eutelsat na oběžné dráze a poskytne více než 100 Gb/s přírůstkové kapacity na americkém kontinentu, aby podpořila prudce rostoucí trh s konektivitou. Jeho výkony v kombinaci s vysokou úrovní flexibility z hlediska pokrytí, přidělování šířky pásma a úrovně výkonu nabídnou bezkonkurenční kvalitu služeb zákazníkům společnosti Eutelsat v oblasti B2B pro řešení ADVANCE backhauling, podnikové, vládní, letecké a námořní řešení.

Bude také schopen přijímat společné služby GEO-LEO, zejména v zónách, kde je poptávka vysoce koncentrovaná.

Očekává se, že Flexsat bude dodán v roce 2026. Kapitálové výdaje spojené s tímto programem jsou zahrnuty v samostatných kapitálových výdajích společnosti Eutelsat a v upravených odhadech volných peněžních toků pro roky 2022-23 a 2023-24. Jsou rovněž zahrnuty do finanční trajektorie navrhovaného spojení společností Eutelsat a OneWeb.

Družice Flexsat je šestou družicí založenou na produktové řadě Space Inspire a šestou zakázkou na telekomunikační družice, kterou společnost Thales Alenia Space získala v letošním roce.





Reklama




Vybrané články