Quantcast

Popelku o Vánocích odvysílá RTVS

| redakce | tisk

Kultovní českou pohádku s Libuší Šafránkovou, Pavlem Trávníčkem a Vladimírem Menšíkem Tři oříšky pro Popelku odvysílá o vánočních svátcích a to přímo na Štědrý den veřejnoprávní vysílatel RTVS na programu Jednotka v 19:00 hodin. Bude to poprvé po 25 letech, kdy práva na tento titul získal na Slovensku veřejnoprávní broadcaster.

Následovat bude ve 20:25 hodin "Vianočné želanie". Ve stejný den ve 21:45 hodin čeká diváky velká filmová premiéra hřejivé slovenské komedie "Kôň" v režii Martina Šulíka v hlavní roli s Danielem Fisherem a hvězdným hereckým obsazením. Chybět nebude ani tradiční "Polnočná svätá omša".

Od rána 24.12. bude vysílání Jednotky plné pohádek a krásných příběhů. Diváky čekají "Johankino tajomstvo", "Jak se budí princezny", záznam vánočního benefičního koncertu pro děti z dětských domovům pohádka "Láska na vlásku", klasická filmová pohádka "Dařbuján a Pandrhola", "Vianočné oblátky" a "Kráľ Drozdia brada".

V neděli 25. prosince Jednotka odvysílá například "Svätojánsky venček", "Bičianka z doliny", "Krakonoš a lyžníci" či "Sebechlebskí hudci". Chybět nebude ani Urbi et orbit. Večer ve 20:20 hodin čeká na diváky premiéra slovenské pohádky "Zakliata jaskyňa" v režii Martiny Čengel Solčanské. Ve 22:00 hodin potěší romantické duše premiéra moderní pohádky pro dospělé "Láska v Monaku".

Do vánočního vysílání Jednotky v pondělí 26.12. se dostane i francouzská komedie "Moje najdrahšie deti", dále film "Veterán" (27.12. ve 22:10 hodin).

Během svátků se mohou diváci těšit na další oblíbené tituly jako například na Sváka Ragana či Jánošíka a též na tituly jako "Vesničko má středisková", "Dobrý voják Švejk", "Poslušně hlásím", "Na samotě u lesa", "Marečku podejte mi pero" či "Jak utopit Dr. Mráčka". Malé i velké potěší pohádky "Byl jednou jeden král", "O princezně Jasněnce a létajícím ševci", "Zázračný nos", "Čarovný kamienok", "Láska na vlásku", "O liečivej vode", "Čertovské pero".

V poslední den roku 2022 Jednotka přinese oblíbené klasy "Princezná a pisár", "Anděl na horách" či "Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách", reprízovou část silvestrovského speciálu "Pečie celé Slovensko". Závěrečné hodiny roku budou patřit poprvé v historii RTVS show "Záhady tela", česko-slovenské "Milujem Slovensko", silvestrovský speciál "Neskoro večer". Po půlnoci nabídne první televizní okruh RTVS záznam koncertu "Klasika... alebo 40 rokov s Elánom" a "The Duchon´s".

Dvojka nabídne na Štědrý den "Vianočný koncert Simy Magušinové", "Mimi a Líza" a "Záhada vianočného svetla" a ve 20:25 hodin "Kubo" a "Rysavá jalovica".

O den později odvysílá oblíbenou televizní inscenaci "Kamenný chodníček" či "Škriatok". V 17:00 hodin záznam ze 13. ročníku svátečního koncertu "Vianoce v Bratislave" z nové budovy SND. Ve 20:10 hodin odvysílá televizní premiéru dokumentárního filmu "Peter Dvorský" a ve 21:25 hodin galakoncert Opery SND na počest zesnulé světové operní legendy "Edita Gruberová Tribute". V pondělí 26. prosince nabídne v 17:00 hodin přímý přenos z tradičního koncertu "V slovenskom Betleheme". Ve 20:10 dokument "MEKY" a ve 21:25 hodin premiéru letošního koncertu na počet hudební legendy "Tribute to Miro Žbirka 70".

V úterý 27.12. ve 20:10 hodin čeká na diváky Dvojky "Večný Jožo", originální portrét kontroverzní osobnosti, zpěváka skupiny Elán Jožo Ráža.

Dokument o legendární hudební skupině "Ako sa stať Beatles" přinese Dvojka 30.12. ve 20:10 hodin a dokument "Dežo Hoffmann - fotograf The Beatles" ve stejný den ve 21:05 hodin.

Silvestrovský večer na Dvojce bude tradičně hudební a světový. V 19:40 hodin odstartuje mimořádný filmový záznam koncertu legendárního zpěváka "Prince: Koncert Sign 'o' the times". Ve 21:05 přijde na řadu životní příběh slavné americké zpěvačky pop music pod názvem "Whitney Houston: Smiem byť sama sebou?". Světovou hudební nabídku zakončí ve 22:45 hodin koncert populární hudební skupiny "Prodigy: Koncert v Multon Keynes Bowl". Od půlnoci až do rána čeká diváky Dvojky maratón show "Ktosi je za dverami".





Reklama




Vybrané články