Quantcast

Starlink potvrzuje 1 milion zákazníků

| redakce | tisk

Starlink, širokopásmový internet ze satelitu společnosti SpaceX, využívá již 1 milion předplatitelů. Informoval o tom provozovatel služby, společnost SpaceX.

"Starlink má nyní přes 1 milion aktivních předplatitelů - děkujeme všem zákazníkům a členům týmu Starlink, kteří přispěli k tomuto milníku," uvedl Starlink na Tweetu večer 19. prosince 2022.

Jde o velký úspěch. Někteří spotřebitelé si stěžují na pokles rychlosti stahování, které nyní Starlink nabízí. V některých regionech USA nemohou zájemci službu používat a musí zůstat na čekací listině. Taková je vysoká poptávka, která se následně projevuje ve snížené rychlosti připojení.

Specializovaný web na měření rychlosti Ooka uvádí, že snížení rychlosti připojení se v případě Starlinku pohybuje od 9% do 54%. Rychlost se snižuje v závislosti na množství zákazníků. Stávající a budoucí satelity mohou problémy s přetížením systému vyřešit.

První metu v počtu klientů Starlink dosáhl v květnu 2022. Tehdy službu využívalo 400 tisíc klientů. K vysoké poptávce po službě přispělo srpnové snížení ceny.

Starlink má souhlas od FCC k vypuštění dalších 7500 satelitů verze 2. Starlink by chtěl vypustit až 30 tisíc nových družic.

Jistým omezením může být i na straně výroby terminálů a parabol pro Starlink. Zprávy naznačují, že Starlink vyrobí asi 150 tisíc sad měsíčně (tedy asi 1,8 milionu ročně).

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články