Quantcast

Eutelsat rozšiřuje rychlý satelitní internet v Africe

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat rozšiřuje dostupnost širokopásmového připojení v Africe. Přislíbil, že do roku 2027 bude rychlý internet dodávat pro více než 1 milion lidí v subsaharské Africe.

V Africe již překonal hranici 200 tisíc uživatelů satelitního internetu a překonal důležitý milník v tomto závazku.

Služba Konnect v Africe (foto: Eutelsat)
▲ Služba Konnect v Africe (foto: Eutelsat)

V červnu 2022 se Eutelsat připojil k Partner2Connect Digital Coalition Mezinárodní telekomunikační unie (ITU - International Telecommunication Union). Koalice je platformou mnoha zainteresovaných stran, která mobilizuje zdroje, partnerství a závazky k podpoře smysluplné konektivity a digitální transformace v komunitách, které se nejhůře propojují. V tomto rámci se Eutelsat zavázal, že do roku 2027 připojí jeden milion lidí k internetu v oblasti subsaharské Afriky.

Pro prvních 200 tisíc zákazníků dodává Eutelsat služby přes své Wi-Fi hotspoty Konnect. Jde o satelitní širokopásmovou iniciativu společnosti Eutelsat, která je poháněna družicí nové generace Eutelsat Konnect. Služba poskytuje širokopásmový přístup k internetu do venkovských oblastí mimo dosah pozemních sítí na celém kontinentu a je bezkonkurenční ve své spolehlivosti.

S rychlostí a šířkou pásma na úrovni optických vláken nebo 4G (od 5 do 100 megabitů za sekundu) a za mimořádně konkurenceschopné ceny mohou jednotlivci, podniky, školy a lékařská střediska využít sílu inovativní satelitní technologie.





Reklama




Vybrané články