Quantcast

KBS World HD se přesunula na novou frekvenci

| redakce | tisk

Korejský televizní kanál KBS World HD dokončil stěhování své evropské satelitní distribuce. Stanice se přesunula z multiplexu společnosti Globecast na kapacitu provozovatele Telespazio v rámci evropského satelitního systému Eutelsat Hot Bird, který pracuje na pozici 13°E.

Souběžná distribuce probíhala jen 12 dní. Diváci měli během paralelního šíření čas na přeladění svých satelitních přijímačů na nové vysílací parametry. Stanice je nadále poskytována v plném HD rozlišení (1920x1080) se zvukem ve formátu MPEG (192 kbit/s). Vysílání je stále šířeno bezplatně ( FTA).

KBS World HD - záběr z příjmu stanice
▲ KBS World HD - záběr z příjmu stanice

KBS World TV je 24 hodinový zábavní kanál pro celou rodinu provozovaný KBS, veřejnoprávním vysílatelem v Jižní Korei. Pořady na mezinárodní stanici jsou vysílány jeden až sedm dní po premiéře na národním korejském programu. Provozovatel nabízí původní pořady KBS v korejském jazyce a řada z nich je lokalizována do dalších jazyků (většinou do angličtiny). V současné době je program dostupný pro více než 140 milionů domácností ve 142 zemích.

nové technické parametry - KBS World HD:

• Eutelsat Hot Bird 13G (13°E), freq. 11,179 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

bývalé technické parametry - KBS World HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat Hot Bird 13G (13°E), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články