Quantcast

Co bude s přechodem Sky UK ze satelitu na internet?

| redakce | tisk

Britská Sky má propustit 1000 zaměstnanců ve svém technologickém odvětví, protože předplatitelé přejdou ze satelitní televize na její streamovací službu (přes internet).

V současné době prodávaná internetová zařízení Sky Glass a Sky Stream již nevyžadují tolik profesionálních instalačních techniků. Operátorovi Sky UK zbývají ještě 4 roky pronájmu satelitní kapacity na družicích Astra na pozici 28,2°E.

Každý potenciální zákazník Sky má od konce roku 2021 potíže s přihlášením k satelitní službě, protože operátor intenzivně propaguje televizory Sky Glass a pro ty, kteří si chtějí vybrat vlastní televizor, přehrávače Sky Stream. Výše uvedené ovlivňuje počet objednávek pro instalatéry satelitní televize.

Nové televizní služby založené na IP jsou navrženy tak, aby byly "plug and play", což znamená, že je lze připojit ke stávajícímu routeru Wi-Fi. To zase nevyžaduje montážní firmu.

Sky se stala první britskou televizní platformou, která nabídla divákům pouze digitální službu v roce 2001, kdy vypnula analogovou televizní platformu na satelitech Astra na pozici 19,2°E. Sky Digital nastavuje standard pro vícekanálovou televizi po celá desetiletí.

Sky spustilo svoji IPTV platformu v roce 2021 a pomocí této služby se snaží získat znovu svoji pozici v čele inovací ve vysílání. Tlak na migraci z digitální satelitní televize na IPTV bude v příštích letech narůstat a to především kvůli úspoře nákladů, a to nejenom kvůli chybějícím montážníkům.

Současná flotila satelitů Astra 2E, Astra 2F a Astra 2G, které pracují na pozici 28,2°E pro potřeby Sky UK ve Spojeném království a Irsku, dosáhne konce své životnosti na konci desetiletí (v roce 2030), satelitní kapacitu si Sky UK objednala do roku 2028.

zdroj: satkurier.pl + rxtvinfo.com/ft.com





Reklama




Vybrané články